Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan Ezogelin çorbası, lezzeti ve kolay hazırlanışıyla sofralarımızın sultanı. Bu tarifle, Gaziantep'in geleneksel tatlarından biri olan bu çorbayı evinizde yapabilirsiniz.

Gaziantep'ten gelen bir lezzet harikası olan Ezogelin çorbası, adını hikayesi kadar eşsiz bir gelinden alıyor. Bu tarif ile siz de evinizde efsane bir lezzete imza atabilirsiniz.

Ezo gelin, hüzünlü bir aşk hikayesinden sıyrılıp mutfağımıza taşınan bir lezzet. Bu yazımızda, Anadolu'nun bu eşsiz lezzeti Ezogelin çorbasının nasıl yapıldığını adım adım anlatacağız.

Herkes bu salatayı konuşuyor: Gavurdağı Salatası nasıl yapılır? Herkes bu salatayı konuşuyor: Gavurdağı Salatası nasıl yapılır?

MALZEMELER

1 su bardağı kırmızı mercimek
3 yemek kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı bulgur
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nane
9 su bardağı kaynar su

TARİF

Tencereye suyu, mercimekleri, pirinci, bulguru, tuzu alın ve tencereyi ocağa koyun.
Yarım saat kadar pişirin.
Bir tavada tereyağını eritin.
Soğanları küp küp doğrayarak ekleyin ve kavurun.
Salçayı ekleyin.
Naneyi de ekleyin ve biraz daha kavurun.
Tencereye bu sosu ekleyin.
10 dakika boyunca sürekli ve hızla karıştırarak pişirin.
Arzuya göre limon ve pul biber ile servis edin.

Ezogelin çorbası, hikayesiyle gönüllerde taht kurmuş, lezzetiyle de damaklarda unutulmaz bir iz bırakmıştır. Anadolu'nun zengin mutfak kültüründen bir parça olan bu çorba, Gaziantep'ten tüm dünyaya yayılan bir lezzet haline gelmiştir. Yukarıdaki tarif ve püf noktalarıyla siz de bu lezzetli ve besleyici çorbayı evinizde kolaylıkla hazırlayabilir, sofralarınızı şenlendirebilirsiniz. Ezo gelinin hikayesini ve lezzetini yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak bizlerin elinde. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi