Gaziantep mutfağı denince akla birçok lezzetli yemek gelir ancak cacıklı köfte, özellikle sofraların vazgeçilmezi olmuştur. Bu enfes tarif, her aşamasıyla evde kolaylıkla hazırlanabilecek bir lezzet sunuyor. İşte, tane tane dökülen köftelerin sırrı...

Cacıklı Arap Köftesi (Gaziantep Yemeği) Tarifi

Malzemeler

Köfte için

Çabucak hazırlayın, hemen yiyin: Yufkadan pratik Tava Böreği tarifi Çabucak hazırlayın, hemen yiyin: Yufkadan pratik Tava Böreği tarifi

1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı kaynamış su
Tuz
Bir yumurta

Cacık için

Yarım bağ ıspanak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Bir su bardağı yoğurt
Bir diş sarımsak

Üzeri için

3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım tatlı kaşığı pul biber

Cacıklı Arap Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

Ispanakları güzelce yıkadıktan sonra iki parmak genişliğinde doğrayın ve zeytinyağı döktüğünüz tavada yüksek ateşte sulandırmadan kavurun. Tuzunu ekleyip ocaktan alın.
Pişen ıspanakları soğuması için küçük bir kaseye alın.
Bulguru geniş bir kaba alın. Üzerine sıcak su gezdirin ve 10 dakika kadar bekleyin.
Köfte malzemelerini üzerine ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Köfte kurudukça azar azar su ekleyin.
Sakız kıvamında bir hamur olana kadar yoğurmaya devam edin.
Köfteden fındık büyüklüğünde parçalar koparın ve iki elinizin arasında yuvarlayın.
Tüm köfteleri yuvarlayıp bir tabağa dizin.
Derin bir tencereye su ve 1 yemek kaşığı kadar tuz ekleyip kaynatın. Köfteleri yavaş yavaş suya atın.
10 dakika haşladıktan sonra sudan çıkararak tekrar tabağa alın.
Geniş bir tavaya sıvı yağ, tereyağı ve kırmızı toz biberi alarak ısıtın.
Haşlanan köfteleri ekleyerek dışı hafif renk alıncaya dek karıştırın.
Süzme yoğurda sarımsakları ezerek ekleyin.
İçine ıspanakları ve tuzu da ekleyerek karıştırın.
Ispanaklı cacığı geniş bir servis tabağına alın, üzerine köfteleri ekleyip servis edin. Üzerine tavada kalan biberli yağı ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.
 

Editör: Haber Merkezi