Mis gibi kokan, lezzet dolu bir havuçlu kek yapmaya ne dersiniz? Bu tarif, mutfakta yaratıcılığınızı konuşturmanıza yardımcı olacak. İşte adım adım havuçlu kek yapımı.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz havuçlu kek tarifi ile mutfakta harikalar yaratın. Bu basit ve lezzetli tarif, herkesin beğenisini toplayacak. İşte havuçlu kekin püf noktaları.

Canınız tatlı bir şeyler çektiğinde, bu hızlı ve lezzetli havuçlu kek tarifi imdadınıza yetişecek. Evde bulunan malzemelerle hazırlayabileceğiniz bu tarif, herkesi mutlu edecek.

Havuçlu Kek Tarifi

Malzemeler

4 adet oda sıcaklığında yumurta
1 buçuk su bardağı toz şeker
1 su bardağından bir parmak az sıvı yağ
3 adet havuç
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığından biraz az karbonat
2 su bardağı un

Havuçlu Kek Nasıl Yapılır?

Öncelikle derin bir kaba yumurtayı ve şekeri ekleyin. Mikser yardımı ile şeker eriyinceye ve tamamen köpürünceye kadar çırpın. Bu işlem yaklaşık 4-5 dakika sürecektir.
Malzemelerin üzerine sıvı yağı ekleyin. Çırpma işlemine 1 dakika daha devam edin.
2 su bardağı unu yavaş yavaş karışıma ilave edin. Kabartma tozu, karbonat ve vanilyayı da harcın üzerine ekleyin. Tekrar çırpın.
Elde ettiğiniz harcın üzerine suyunu sıktığınız havuç rendesini ilave edin ve son kez çırpın. Harcınız pişmeye hazır.
Kullanacağınız kek kalıbının tabanını ve kenarlarını yağlayın ve üzerine biraz un serpiştirin. Bu yöntem kek piştikten sonra kalıptan kolayca çıkmasına yardımcı olacak. Kekiniz yapışmayacak ya da çıkarken parçalanmayacaktır.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına kek kalıbını yerleştirin. Yaklaşık 40 dakika keki fırında pişirin.
Kekin pişme süresi fırından fırına değiştiği için belli aralıklarla kekinizi kontrol edin. Üzeri kızarınca fırından çıkarın. Bir kürdanı kekin üzerine batırın. Çıkardığınızda kürdana hamur bulaşmıyorsa kekiniz pişmiş demektir.
İlk sıcağının çıkmasını bekleyin ve ardından kek kalıbını ters çevirin. Birkaç kez üzerine vurduktan ve biraz beklettikten sonra kekiniz kalıptan kolayca ayrılacaktır.

Bu kurabiye çay saatlerinizi baştan yazar: Üzümlü ve Limonlu Kurabiye tarifi Bu kurabiye çay saatlerinizi baştan yazar: Üzümlü ve Limonlu Kurabiye tarifi

Havuçlu kek, herkesin seveceği lezzetli ve pratik bir tatlıdır. Bu rehberde sunduğumuz tarif ve püf noktalarıyla, siz de evinizde kolayca havuçlu kek yapabilirsiniz. Hem hafif hem de doyurucu olan bu kek, çay saatlerinizin yıldızı olacak. Deneyin ve bu lezzetli kekin tadını çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi