Mercimek çorbası, sadece lezzetiyle değil, sağlıklı oluşuyla da sofraların vazgeçilmezi. Bu çorbayı yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktalarını sizler için bir araya getirdik.

Akşam yemeğine ne hazırlayacağınızı düşünüyorsanız, mercimek çorbası mükemmel bir seçenek. Hem hızlı hem de lezzetli bu çorbayı herkes çok sevecek. İşte, kolay mercimek çorbası tarifi.

Mercimek çorbası, hızlı ve pratik bir şekilde hazırlanan, herkes tarafından sevilen bir çorbadır. Özellikle ebeveynler, çocukları için bu sağlıklı çorbayı sıkça hazırlar. İşte mercimek çorbasının yapılışı.

Mercimek Çorbası Tarifi

Malzemeler

3 yemek kaşığı Ayçiçek yağı (dilerseniz zeytinyağı kullanabilirsiniz)
1.5 su bardağı kırmızı mercimek (1 su bardağı 200 ml)
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet patates
1 kaşık un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
6 su bardağı sıcak su (1 su bardağı 200 ml)

Üzeri için:

2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kuru kaşığı nane (dilerseniz)

Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet

Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

Mercimek çorbası yapımına çorba tenceresine sıvıyağı ekleyerek başlayalım. Tencereye koyulan sıvıyağ ocakta ısıtılır.
Ardından 1 adet kuru soğan iri doğranır ve sıvıyağ içerisine eklenir.
Soğan ve yağ kavrulur.
Kavrulan soğanlara 1 yemek kaşığı un eklenir. Unun kokusu çıkıp renk alana kadar kavrulur.
1 adet havuç soyulur ve iri parçalar şeklinde doğranır.
1 adet patates soyulur ve iri parçalar halinde doğranır.
Doğranan havuç ve patates tencereye alınır ve soğanlarla birlikte kavrulur.
Tencereye tuz, karabiber eklenir.
1.5 su bardağı mercimek bol suda yıkanır.
Ardından tencereye ilave edilir.
Tüm sebzelerle birlikte güzelce 2-3 dakika karıştırılarak kavrulur.
6 su bardağı sıcak su tencereye yavaş yavaş ilave edilir.
Tencerenin kapağı kapatılarak havuç ve patatesler iyice yumuşayana kadar pişirilir. Bu noktada ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin ki çorbanın dibi tutmasın.
Tüm sebzeler yumuşadığından çorbanın pürüzsüz bir kıvama ulaşması için blender kullanılır.
Tenceredeki tüm sebzeler blenderden geçirilir ve pürüzsüz kıvam elde edilir.
Çorba 5 dakika sonra ocaktan alınır.
Bir sos tenceresinde veya tavada 3 yemek kaşığı sıvıyağ ve 2 yemek kaşığı tereyağı eritilerek kızdırılır.
Üzerine 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı nane eklenir ve kızdırılır.
Kızan yağ ocaktan alınır.
Çorbanızı servis kasenize alın ve üzerine kızdırdığınız yağdan ilave edin.
Dilerseniz tüm yağı direkt tencereye ilave ederek de servis edebilirsiniz.
İsteğe bağlı olarak mercimek çorbanız için kıtır ekmek hazırlayabilir, sunum aşamasında servisinize ekleyebilirsiniz.
Mercimek çorbanız hazır.

Mercimek çorbası, sağlıklı içeriği ve lezzetiyle her zaman favori bir seçenek. Bu rehberle, kolay ve lezzetli bir mercimek çorbası yapabilir, sofralarınıza sıcak bir dokunuş katabilirsiniz. Hem hafif hem de doyurucu olan bu çorba, her yaştan insan için mükemmel bir seçim. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi