Evde kolayca yapılabilen ve herkesin sevdiği tatlılardan biri olan sütlü irmik tatlısı, pratik adımlarıyla mutfakta yeni başlayanlar için bile ideal. Bu basit tarifle tatlı krizlerinizi lezzetli bir şekilde çözebilirsiniz.

Geleneksel tatlarımız arasında yer alan sütlü irmik tatlısı, ekonomik malzemelerle hazırlanışı ve pratik oluşu ile ön plana çıkıyor. Bu tarif, tatlı ihtiyacınızı en lezzetli şekilde giderecek.

Pirinç ve yoğurtla mucizeler yaratın: Enfes Çorba tarifi Pirinç ve yoğurtla mucizeler yaratın: Enfes Çorba tarifi

Soğuk kış gecelerinde evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz sütlü irmik tatlısı, aileniz ve sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz sıcacık bir lezzet sunuyor. İşte adım adım sütlü irmik tatlısı yapımı...

MALZEMELER

9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı toz şeker
1 litre süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı

TARİF

Öncelikle derince bir tencereye sütü alın ve üstüne irmikle şekeri ekleyin.
Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak altını açın ve muhallebiniz göz göz olup kaynamaya başlayana dek karıştırın.
Göz göz kaynamaya başladığında altını kısın; tereyağı ile vanilini ekleyip karıştırın ve altını kapatın.
Tatlıyı borcama aktarın ve üzerini bir spatula yardımıyla düzelttikten sonra buzdolabında 4- 5 saat kadar bekletin.
Soğuduktan sonra dilimleyin, Antep fıstığı ile süsleyin ve servis edin.

Ev yapımı sütlü irmik tatlısı tarifi ile çay saatlerinizi şenlendirebilir, soğuk kış gecelerinde iç ısıtan lezzetler sunabilirsiniz. Hem ekonomik malzemelerle kolayca hazırlanabilen hem de herkesin beğenisini kazanan bu tatlı, tatlı ihtiyacınızı en lezzetli şekilde giderecek. Tarifimizi deneyin ve evde tatlı yapmanın keyfini çıkarın.

Editör: Haber Merkezi