Börek ustalarının gizli tarifi: Hazır yufkadan çıtır çıtır Börek nasıl yapılır? Börek ustalarının gizli tarifi: Hazır yufkadan çıtır çıtır Börek nasıl yapılır?

Fındıklı kurabiye, her yaş grubundan insanın favorisi olan ve özel günlerde de tercih edilen bir lezzettir. Bu tarif ile fındıklı kurabiyeyi kolayca yapabileceksiniz. İşte kolay tarif...

Evinizde fındıklı kurabiye yaparak misafirlerinizi şaşırtmaya ne dersiniz? Bu basit ve lezzetli tarif, herkesin beğenisini kazanacak ve sizi mutfakta bir yıldıza dönüştürecek.

Fındıklı kurabiye, çay saatlerinin ve özel toplantıların vazgeçilmez tatlılarından biridir. İşte bu basit adımlarla herkesin yapabileceği ağızda dağılan bir fındıklı kurabiye tarifi.

MALZEMELER

2 adet yumurta (1 yumurtanın akını üzeri için ayırın)
250 gram tereyağı (oda ısısında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı)

Üzeri için:

Kırılmış fındık

TARİF

Fındıklı kurabiye yapmak için öncelikle yumurtalardan birinin akını ayırarak, fındık ve un hariç tüm malzemeyi karıştırma kabına alalım ve yoğuralım.
Daha sonra yavaş yavaş unu ilave ederek yoğurmaya devam edelim.
Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar kopararak elimizde yuvarlayalım.
Hamurun üst kısmını önce yumurta akına sonra da kırılmış fındığa batırarak yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
180 derece de ısıtılmış fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde yaklaşık 20 dakika pişirelim. Fındıklı kurabiyeler pembeleşmesi beklenmeden fırından alınmalıdır.
Kurabiyelerimiz soğuduktan sonra servise hazır.

Fındıklı kurabiye tarifimizle mutfakta yeni bir lezzet serüvenine çıkın. Bu kolay tarif ile ailenize ve dostlarınıza unutulmaz tatlar sunabilir, her ısırıkta onları mutlu edebilirsiniz. Şimdi bu tarifi deneyin ve evde harikalar yaratın. Afiyet olsun!