Ev yapımı kazandibi, lezzetli ve pratik bir seçenek olarak herkesin beğenisini topluyor. Bu basit adımları izleyerek, pastane kalitesinde kazandibi yapabilirsiniz. İşte evde kazandibi yapmanın sırları!

Kazandibi tarifi, lezzetli bir tatlı yapmanın en iyi yollarından birini sunar. Bu kolay tarifle, evde kendi kazandibinizi yaparak pastaneleri kıskandırabilirsiniz. Şimdi denemenin tam zamanı!

Geleneksel bir Türk tatlısı olan kazandibi, özel günleriniz için harika bir seçenek olabilir. Bu rehber, kazandibi yapmanın tüm detaylarını sunuyor. Şimdi bu basit ve etkileyici tarifi keşfedin ve mutfağınızda harikalar yaratın.

MALZEMELER

7 su bardağı süt
1 çay bardağı pirinç unu
1 çay bardağı buğday nişastası
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı pudra şekeri

TARİF

Tatlı menünüzü baştan yaratacak tarif: Tam kıvamında Vişneli Brownie tarifi Tatlı menünüzü baştan yaratacak tarif: Tam kıvamında Vişneli Brownie tarifi

Sübyesi için; bir kasede 2 su bardağı sütü, yarım bardak toz şekeri, buğday nişastasını ve pirinç unu karıştırın. Topak kalmayana kadar çırpıcı yardımıyla çırpın.
Geniş bir tencereye kalan 5 su bardağı sütü ve 1 su bardağı şekeri ilave edin. Bir taşım kaynatın. Kaynayan süte yavaş yavaş sübyeyi ilave ederek sürekli karıştırın. Ocağı kısık ateşe getirerek, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Muhallebi koyulaşıp göz göz olduğunda ocaktan alın ve vanilyayı ilave edip tekrar karıştırın. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Köşeli bir borcamı tereyağıyla yağlayın ve üzerine eşit olacak şekilde pudra şekerini eleyin.
Tepsiyi ocak üzerinde çevire çevire karışımı yakın. Tüm şeker eriyip karamelize olunca, tepsinin dibine muhallebiden ince bir kat sürün ve bir tur da muhallebiyle birlikte yakın.
Yakma işlemi bittiğinde kalan muhallebiyi de tepsiye dökün. Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.
Buzdolabına kaldırıp kıvam alması için soğuttuğunuz tatlıyı, ince uzun dilimlere ayırın ve spatula yardımıyla kıvırarak rulo şeklinde sarın. Ev yapımı mis kokulu kazandibiniz hazır.

Evde kazandibi yapmak artık zor değil! Bu detaylı rehber ile adım adım kazandibinizi hazırlayabilir ve her yudumda autentik bir tatlı deneyimi yaşayabilirsiniz. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!