Sıcak günlerin serinletici içeceği: Dondurmalı Soğuk Kahve nasıl yapılır? Sıcak günlerin serinletici içeceği: Dondurmalı Soğuk Kahve nasıl yapılır?

Geleneksel bir lezzet olan şambali tatlısı, hem yapımı hem de tadıyla unutulmaz anlar yaratır. Bu basit tarif ile evde nefis bir şambali hazırlayabilir, sevdiklerinizi bu özel lezzetle tanıştırabilirsiniz.

Şambali tatlısı, şerbetli tatlılar arasında özel bir yere sahiptir. Bu detaylı rehber, adım adım enfes bir şambali yapmanız için gereken her şeyi size sunuyor. Hazır mısınız bu lezzeti keşfetmeye?

Şambali, irmik ve şerbetin muhteşem uyumu ile mutfaklarımızda yerini alıyor. Bu kolay tarifle, klasik tatlı tariflerine yeni bir soluk getirin ve herkesi tatlı bir sürprize davet edin.

MALZEMELER

3 su bardağı irmik
1,5 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı şeker
1 kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat

Şerbeti için;

4 ,5 su bardağı şeker
3 ,5 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu

TARİF

Geniş bir kaba yoğurt ve şeker alınır iyice karıştırılır. Üzerine kalan diğer malzemeler eklenir biraz katı kıvamda olacak bu sizi korkutmasın ardından orta boy bir cam tepsi yağlanır üzerine boşaltılır.
Üzerini düzeltmek için eller ıslatılarak üzeri iyice düzeltilir.
Kaşık veya bıçak yardımıyla hafifçe tepsinin tabanına değmeyecek şekilde kesilecek yerleri çizilerek belirlenir.
Üzerine fıstık dizilir ve önceden ısıtılmış 175 derecede ki fırına verilir 30 dakika altı üstü kızarıncaya pişirilir.
Şerbeti için tencereye şeker ve su alınır kaynayıncaya kadar karıştırılarak şekerin erimesi sağlanır.
Kaynamaya başlayınca 12- 15 dakika kadar kaynatılır. Bu arada tatlı da pişmiş olacak.
Sıcak şerbet fırından çıkan sıcak tatlının üzerine gezdirilir.
4- 5 saat iyice Şerbetini çekip dinlenen tatlı istenilen şekilde süslenilip servis edilir.