Evde muhammara yapımı, özellikle kahvaltı sofralarını renklendirmek isteyenler için mükemmel bir seçenek. Bu rehber, adım adım lezzetli bir muhammara yapmanıza yardımcı olacak.
Muhammara, damakları şenlendiren, köz biber ve cevizin eşsiz uyumuyla hazırlanan bir tarif. Bu yazıda, muhammara yapmanın tüm detaylarını ve püf noktalarını bulacaksınız.
Közlenmiş kırmızı biberin ağızda dağılan lezzeti ile hazırlanan muhammara, kahvaltı ve mezeler için eşsiz bir alternatif sunuyor. İşte, evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz muhammara tarifi.
MALZEMELER
5 közlenmiş kırmızı biber
3 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı domates salçası
1.5 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1.5 tatlı kaşığı kimyon
1/2 su bardağı ceviz içi
2 dilim bayat ekmek ya da tost ekmeği
3/4 çay bardağı zeytinyağı
3~4 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz
Karabiber
Üzeri için
Maydanoz
TARİF
Biberlerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini ayıkladıktan sonra mutfak robotuna alın.
İçerisine sarımsakları ekleyerek biberleri püre haline getirdikten sonra bir kaseye alın. İçerisine salça ekleyin.
Ceviz içleri ve ekmek içini robotta küçük parçalar haline getirin.
Kalan malzemeleri ekleyerek karıştırın.