Fındıklı kurabiye, evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve herkesin beğenisini kazanacak bir tatlıdır. Bu tarif ile misafirlerinize unutulmaz anlar yaşatabilirsiniz.

Misafire ne yapılır diye düşünenler için pratik bir çözüm: Fındıklı kurabiye! Bu lezzetli kurabiyeleri yapmak için gereken malzemeler ve adımlar aşağıda yer alıyor.

Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz fındıklı kurabiye tarifi, hem çocukların hem de yetişkinlerin favorisi olmaya aday. İşte malzemeler ve yapılışı...

MALZEMELER

2 adet yumurta (1 yumurtanın akını üzeri için ayırın)
250 gram tereyağı (oda ısısında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı)

Yufka yırtılmasına son: Maden suyu ile Mükemmel Börek tarifi Yufka yırtılmasına son: Maden suyu ile Mükemmel Börek tarifi

Üzeri için:

Kırılmış fındık

TARİF

Fındıklı kurabiye yapmak için öncelikle yumurtalardan birinin akını ayırarak, fındık ve un hariç tüm malzemeyi karıştırma kabına alalım ve yoğuralım.
Daha sonra yavaş yavaş unu ilave ederek yoğurmaya devam edelim.
Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar kopararak elimizde yuvarlayalım.
Hamurun üst kısmını önce yumurta akına sonra da kırılmış fındığa batırarak yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
180 derece de ısıtılmış fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde yaklaşık 20 dakika pişirelim. Fındıklı kurabiyeler pembeleşmesi beklenmeden fırından alınmalıdır.
Kurabiyelerimiz soğuduktan sonra servise hazır.

Fındıklı kurabiye, her mutfakta kolaylıkla yapılabilen ve her zaman beğenilen bir lezzettir. Bu tarif ile misafirlerinize çayın yanında sunabileceğiniz enfes kurabiyeler hazırlayabilir, onların beğenisini toplayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi