Tavuk köftesi, et sevmeyenler ve farklı tatlar arayanlar için mükemmel bir alternatif. Bu tarif, ekonomik oluşu ve yapım kolaylığıyla herkesin beğenisini kazanacak. İşte, tavuk köftesini evde nasıl yapabileceğinize dair püf noktaları.

Evde lezzetli bir yemek hazırlamanın yollarını mı arıyorsunuz? Tavuk köftesi, hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek. Bu basit tarifle, evde tavuk köftesi yapmanın keyfini çıkarın.

Sofralarınıza farklı bir tat katmak istiyor musunuz? Tavuk köftesi tarifimizle, her yemeği özel bir lezzete dönüştürebilirsiniz. Bu kolay ve pratik tarifle, tavuk köftesinin sırlarını keşfedin.

MALZEMELER

500 gram tavuk göğsü
2 su bardağı bayat ekmek kırıntısı (çekilmiş)
1 adet soğan
1 adet kabak
1 adet yumurta
5-6 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı pul biber
Köfteleri pişirmek için:
1 - 1,5 çay bardağı zeytinyağı

TARİF

Bayat ekmekleri rondodan çekin ve bir kaba alın.
Tavuğu da rondodan çekin ve kıyma haline getirin. Bayat ekmeklerin yanına alın. Soğanları ve sarımsağı da rondodan çekin
İçerisine ince doğranmış maydanozu, yumurtayı ve baharatları ekleyin. Rondodan çektiğiniz kabağı ekledikten sonra elinizle güzelce yoğurun.
Avcunuzla yuvarlak köfte şekilleri verin.
Bir tavaya aldığınız zeytinyağını hafif ısıtın, ardından köfteleri tavaya koyup arkalı önlü kızartın.
Tüm köfteleri tavada kızarttıktan sonra servis edin.

Küçük kurabiyelerle büyük lezzetler: Tazeliğiyle aklınızı alacak Mini Kurabiye tarifi Küçük kurabiyelerle büyük lezzetler: Tazeliğiyle aklınızı alacak Mini Kurabiye tarifi

Bu lezzetli ve pratik tavuk köftesi tarifi ile mutfakta geçirdiğiniz zamanı keyifli bir deneyime dönüştürün. Hem ekonomik hem de sağlıklı olan bu tarif, tüm ailenizin beğenisini toplayacak. Tavuk köftesini farklı baharatlarla zenginleştirerek kendi damak zevkinize uygun hale getirebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi