Denizlerin bize sunduğu en değerli nimetlerden biri olan levrek ile hazırlanan balık çorbası, özellikle kış aylarında vücut direncinizi artırırken, lezzetiyle de sizi mest edecek. Sağlıklı ve pratik bu tarifi denemeye hazır mısınız?

Şeker yok! Kalori yok! Lezzet bombası Kurabiye tarifi Şeker yok! Kalori yok! Lezzet bombası Kurabiye tarifi

Ev yapımı bir balık çorbası ile sevdiklerinize sıcacık bir sürpriz yapın. Levrekten yapılan bu çorba, besleyici özellikleriyle sofralarınızın yıldızı olacak. Malzemelerinizi hazırlayın, çünkü mutfakta sihir yapma zamanı geldi.

Balık çorbası, lezzeti ve sağlığa faydalarıyla mutfaklarımızın vazgeçilmezlerinden. Levrek kullanarak hazırlayacağınız bu tarif, hem doyurucu hem de çok lezzetli. İşte, balık çorbası yapmanın püf noktaları ve adımları...

Balık Çorbası tarifi

MALZEMELER

1 adet orta boy levrek
1 adet soğan,
1 adet küçük boy patates,
1 adet küçük boy havuç,
2 yemek kaşığı un,
5 su bardağı oda sıcaklığında su,
1 avuç kıyılmış maydanoz,
4-5 yemek kaşığı zeytinyağ,
Tuz,
Karabiber,
1 yumurta sarısı,
Yarım limonun suyu

TARİF

Levreği 5 su bardağı suyla birlikte ocağa alıp yumuşayana kadar haşlamaya bırakın. Pişen levreği sudan alıp etlerini ayırarak didin. Suyunu süzgeçle süzüp kenara alın. Ayrı bir tencerede zeytinyağını kızdırıp yemeklik doğranmış soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun.
Soyup küçük küçük doğradığınız patates ve havucu da ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı şekilde arada karıştırarak yumuşayana kadar kavurun. Unu ekleyip 1-2 dakika kadar daha kavurun.

Balık suyunu ve defne yapraklarını ekleyip karıştırın ve kısık ateşte kıvamını bulana ve sebzeler tamamen pişene kadar kaynatın.
Bir kasede yumurta sarısı ve limon suyunu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Çorbanın suyundan bir kepçe alarak yumurta sarısı+limon suyu karışımına azar azar ilave edin ve aynı anda hızlıca çırpın. Bir kepçe daha çorba ekleyip çırpmaya devam edin. Bu karışımı çorbaya geri ekleyip hızlıca karıştırın.
Tuz, karabiber ve maydanozu ekleyip karıştırın ve ateşten alın.

Editör: Haber Merkezi