Her öğünde keyifle tüketebileceğiniz yoğurtlu yayla çorbası, kolay yapılışı ve hafif lezzetiyle mutfaklarınızın favorisi olacak. Bu lezzetli ve pratik yayla çorbası tarifiyle, sofralarınıza bahar havası getirebilirsiniz.

Sağlıklı ve lezzetli bir çorba mı arıyorsunuz? İşte en iyi yayla çorbası tarifi! Bu adım adım rehberle, evde kolayca yapabileceğiniz yoğurtlu çorba tarifini keşfedin.

Klasik Türk mutfağının en sevilen çorbalarından biri olan yayla çorbasını evinizde yapmaya ne dersiniz? Pratik ve lezzetli bu yayla çorbası tarifiyle, her öğününüze eşlik edecek enfes bir çorba hazırlayabilirsiniz.

MALZEMELER

7 su bardağı su
4 çorba kaşığı pirinç
1 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 su bardağı yoğurt
2 çay kaşığı tuz
Kuru nane

TARİF

Şeker yok! Kalori yok! Lezzet bombası Kurabiye tarifi Şeker yok! Kalori yok! Lezzet bombası Kurabiye tarifi

Yoğurt çorbası yapımı için, tencereye suyu ekleyin, kaynadıktan sonra pirinçleri ekleyin.
Bir kapta yumurta, un ve yoğurdu karıştırın.
Pişen pirincin üzerine ekleyin ve karıştırın.
Pişerken bir tutam kuru nane ekleyin.
10 dakikaya yakın pişirdikten sonra yoğurt çorbasının altını kapatın ve tuzunu ekleyin. Yoğurdun kesilmemesi için tuzu pişerken eklememelisiniz.
Yoğurt çorbası servise hazır. İsteğe göre üzerine tereyağ ve nane yakılıp servis edilir.

Yayla çorbası tarifimizi denediğinizde, bu hafif ve lezzetli çorbanın aileniz ve misafirleriniz tarafından çok beğenileceğinden emin olabilirsiniz. Sağlıklı ve besleyici bu çorbanın yapımı kolay, tadı ise unutulmaz. Tarifimizi deneyin ve yemeklerinizin nasıl bir lezzet şölenine dönüştüğünü görün. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi