Çorum Belediyesi’nin, Prof. Dr. Arif Ersoy Caddesi üzerinde yer alan Galip Hasan Kuşçuoğlu Vakfı’na ait olan, Galibi Vakfı Külliyesi ve İbadethanesi ismiyle bilinen ve imar değişikliği sonrası yol genişletme çalışmaları nedeniyle yol ortasında kalan, kaçak olduğu iddia edilen binayı yıkması, vatandaşların büyük tepkisine neden oldu.

Türkiye'nin kanser haritası açıklandı... Çorum en düşük iller arasında Türkiye'nin kanser haritası açıklandı... Çorum en düşük iller arasında

“BU İŞTE ART NİYET VAR”
Cumhuriyet Halk Partisi Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, ibadethane ve külliyenin belediye ekipleri tarafından yıkılması sırasında olaya tepki gösteren vatandaşları ziyaret ederek durum hakkında inceleme yaptı.
Tahtasız, “belediye görevlileri ile görüştüm, burada ‘yatır yok’ dediler. Oysa yatır var ve içerisinden kemik çıkıyor. 

Buradan geçen yol dümdüz gidiyor. Normalde camiden geçmiyor ama yön değiştirilerek camiden geçmesi sağlanmış. İsteselerdi yolu dümdüz geçirirlerdi. Art niyet olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

Yıkım için 40 günlük süre verildiğini, sürenin 4 Nisan’da başladığını, dolaysıyla da sürenin 28 Mayıs seçimlerinden önce dolduğunu, ancak yıkım işleminin seçimden sonraya bırakıldığını ifade eden Tahtasız, yıkımın seçimden 2 gün sonra başlatılması nedeniyle art niyet sezinlediklerini söyledi.

Tahtasız, belediye yetkililerinin her türlü inanca saygılı olmasını istedi.

Haber Merkezi

Editör: Ulaş Odabaş