Türkiye'nin kanser haritası açıklandı, Çorum’un sıralaması belli oldu.

TÜİK Türkiye’nin kanser haritasını açıkladı. 

Hem ülkemizde hem de dünyada en yaygın ölümcül hastalıklardan biri olan kansere dair şaşırtan bir liste paylaşıldı. Türkiye'nin bazı illerinde kanser nedeniyle ölüm oranları daha yüksek görülürken bazı illerinde de en az seviyede görülüyor. 

Çorum, Türkiye’nin kanser ölümlerinin en az olduğu iller arasında yer aldı.

Dünyada yaygın olarak görülen hastalıklardan biri de kanser. İyi ve kötü huylu tümörlerden kaynaklı ölüm oranları illere göre incelendiğinde, 2022 yılında iyi ve kötü huylu tümörlerden kaynaklı ölüm oranlarının en yüksek olduğu illere dair veriler TÜİK tarafından açıklandı. 

Türkiye'de kaynaklı ölümlerin en az olduğu iller de listelendi. İşte TÜİK'in paylaştığı Türkiye'nin kanser haritasına göre; Çorum – yüzde 10.9 oranla yedinci sırada yer aldı.

Çorum'da yürekler ağza geldi! Motosiklet yayaya çarptı: 3 yaralı Çorum'da yürekler ağza geldi! Motosiklet yayaya çarptı: 3 yaralı

Kanser ölüm oranlarının en az olduğu iller listesine göre 1. sırada yer alan Siirt ili yüzde 8,5 oranıyla karşımıza çıkıyor.

İkinci sırada - %10,0 ile Kilis, üçüncü sırada - %10,0 ile Gaziantep, dördüncü sırada - %10,1 ile Şanlıurfa, beşinci sırada  - %10,6 Hatay, altıncı sırada  - %10,8 ile Osmaniye yer alırken, Çorum ise - %10,9 yedinci sırada yer aldı.

Editör: Kubilay Olcan