Soğan, un, yumurta gibi basit malzemelerle hazırlanan Çeşm-i nigar çorbası, Osmanlı'dan günümüze kadar uzanan eşsiz bir tat. İşte, bu özel çorbanın lezzet sırları ve hazırlanış aşamaları...

Tarihi Osmanlı mutfağının unutulmaz lezzetlerinden Çeşm-i nigar çorbasını keşfetmeye hazır mısınız? Hem pratik hem de nefis bu çorba, akşam yemeklerinizde fark yaratacak.

Çeşm-i nigar çorbası, Osmanlı saray mutfağının vazgeçilmez tatlarından biri. Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu çorba tarifi ile misafirlerinizi şaşırtın ve damaklarında unutulmaz bir tat bırakın.

Şeker yok! Kalori yok! Lezzet bombası Kurabiye tarifi Şeker yok! Kalori yok! Lezzet bombası Kurabiye tarifi

MALZEMELER

1 bardak kırmızı mercimek
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı un
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1, 5 litre sıcak su
Tuz (yaklaşık 1 tatlı kaşığı)
Terbiyesi için:
1 yumurta sarısı
Yarım su bardağı süt
1 limon suyu

Sos için:

1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı Kuru nane
1 çay kaşığı Toz kırmızı biber
1 çay kaşığı Pul biber
Bardak ölçüsü 200 ml

TARİF

Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağı ile orta ateşte kavurun.
Soğanlar pembe rengini aldığında un ilave edip karıştırın.
Kokusu çıkana dek kavurun.
Sonrasında yıkayıp suyunu süzdüğünüz mercimeği ekleyip karıştırın ve suyu ekleyip mercimekler yumuşayana dek yaklaşık 30 dakika pişirin.
Bu aşamada önce orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirin.
Mercimekler piştiğinde tuz ilave edin ve çorbayı pürüzsüz bir kıvam alıncaya dek blenderden geçirin.
Sosu hazırlamak için bir kasede yumurta sarısı, süt ve limon suyunu karıştırıp çırpın.
Kaynayan çorba tenceresine boşaltın ve tekrar kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın.
Kaynayan çorbayı 2-3 dakika daha pişirerek ocaktan alın.
Sosu için tavaya tereyağını, kuru naneyi, toz kırmızı biberi ve pul biberi koyup karıştırın.
Kavrulunca çorba tenceresine boşaltın ve sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun...

Osmanlı saray mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Çeşm-i nigar çorbası, soğan, un ve yumurta gibi basit malzemelerle hazırlanıyor ve damağınızda unutulmaz bir tat bırakıyor. Bu çorba, hem hafif yapısı hem de derin lezzetiyle, özellikle kış akşamı sofralarınıza sıcaklık ve zenginlik katacak. Tarifi kolay ve pratik olan Çeşm-i nigar çorbası, lezzetiyle herkesin beğenisini kazanacak. Şimdi bu geleneksel lezzeti evinizde deneyin ve ailenizle birlikte keyfini çıkarın!

Editör: Haber Merkezi