Çatlak kurabiye yapmanın püf noktaları ve en lezzetli hali! Çikolata ve fındık parçalarıyla muhteşem bir lezzet... Çatlak kurabiye nasıl yapılır? En lezzetli ve pratik çatlak kurabiye tarifiyle mutfakta şef olun!

Antakya mutfağının eşsiz mezesi: Patlıcanlı Mütebbel tarifi Antakya mutfağının eşsiz mezesi: Patlıcanlı Mütebbel tarifi

Çatlak Kurabiye Tarifi

Malzemeler

1 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
1.5 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 su bardağı nişasta ( 200 ml )
Yarım su bardağından biraz fazla un ( 150 ml )
1 çay bardağı damla çikolata
Yarım çay bardağı ince fındık parçaları
2 çay kaşığı kabartma tozu

Çatlak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

Yumurta, toz şekeri ve sıvı yağ bir kaba alıp çırpıyoruz. İçerisine kakao ve vanilyayı ekleyip çırpıyoruz un, nişasta ve kabartma tozunu ekleyip yoğuruyoruz hafif ele yapışıyor hamur.
Son olarak damla çikolata ve fındık parçalarını da ekleyip ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında ortama 20 dk pişirip, fırından alalım. İlk sıcağı çıkınca servis tabağına dizelim.
Afiyet olsun

Editör: Haber Merkezi