Günlük koşturmacanın içinde hem ekonomik hem de doyurucu bir şeyler yapmak isteyenler için mükemmel bir seçenek: Patates köftesi. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu lezzetli tarifin detayları!

Çalışanların ve yoğun tempoda olan herkesin imdadına yetişecek patates köftesi, hem pratik hem de lezzetli. Bu tarif ile patates köftesini evde kolayca yapabilir ve tüm aileyi mutlu edebilirsiniz.

Patates köftesi, pratik ve lezzetli oluşuyla herkesin favorisi olmaya aday. İster öğle yemeğinde ister akşam yemeğinde, bu tarifle patates köftesini kolayca hazırlayabilirsiniz.

Evde simit yapmanın püf noktaları: Sürekli yapmak isteyeceğiniz Gevrek Simit tarifi Evde simit yapmanın püf noktaları: Sürekli yapmak isteyeceğiniz Gevrek Simit tarifi

İçi yumuşacık dışı çıtır Patates Köftenin Tarifi

Malzemeler

4-5 adet büyük boy haşlanmış patates

Tam yemek kaşığı domates salçası

Bir buçuğa yakın su bardağı galeta unu

1 çorba kaşığı pul biber

3-4 diş sarımsak(damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)

Tam çay kaşığı karabiber

1 yemek kaşığı tuz( tuzlu sevip sevmemenize göre ayarlayınız)

Maydanoz (göz kararı ekleyebilirsiniz)

Nar gibi Kızartmak için:

1 adet büyük boy yumurta

Sıvı yağ

Nar Gibi Kızarmış İçi Yumuşacık Patates köftenin Tarifi

Baharatları kendi damak tadınıza göre arttırıp ya da azaltabilirsiniz. Öncelikle patateslerimizi güzelce haşlayalım yüksek ateşte.

Haşladığımız patatesi ezerek püre haline getirip, salçayı, baharatları, tuzu, maydanozu ve galeta ununu ekleyerek iyice bütünleştirelim.  Harcı yoğurduktan sonra köfte şeklini verelim.

Kaseye yumurtayı kıralım. İçine damak zevkinize göre tuzu ekleyelim. Elimizle şekil verdiğimiz patates köftelerini yumurtaya bandırıp kızarmış yağda arkasını ve önünü eşit derecede pişirelim.

Sarımsaklı yoğurtlu sos yaparak tüketebilirsiniz.

Evde pratik ve lezzetli bir şeyler hazırlamak isteyenler için patates köftesi mükemmel bir seçenek. Bu basit tarifi takip ederek, hem ekonomik hem de doyurucu bir yemeği kolayca yapabilirsiniz. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti kendiniz keşfedin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi