Pideli köfte, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri. Bursa usulü bu tarifle, bu lezzeti evinizde kolayca yapabilir, sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Evinizde bir lezzet festivali yaratmaya hazır mısınız? Bursa'nın ünlü pideli köfte tarifi, aileniz ve misafirleriniz için mükemmel bir seçenek!

Pideli köfte, Bursa'nın vazgeçilmez tatlarından biri. Bu özel tarif ile lezzetli pideli köftenizi kolayca hazırlayın ve herkesi etkileyin.

Pideli Köfte Tarifi

Malzemeler

Köftesi için;

Yarım kilo dana kıyma
1 büyük soğan (rondodan geçirin veya rendeleyin ve suyunu süzün posasını kullanın)
1 çay bardağından biraz eksik galeta unu
1 çay kaşığı karbonat
Karabiber, kimyon, toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
Biraz zeytinyağı
1 çay bardağı kadar su

Salçalı sos için;

4 yemek kaşığı salça (bu köfte ölçüsüyle 4 porsiyon çıkıyor ve bol köfteli oluyor)
İnceltmek için su
Biraz tuz

Üzeri için;

Tereyağı

Kahvaltıya hızlı çözüm: 10 dakikada mükemmel Simit Poğaça tarifi Kahvaltıya hızlı çözüm: 10 dakikada mükemmel Simit Poğaça tarifi

Pideli Köfte Tarifi

Tüm malzemeyi yoğurma kabına alarak güzelce yoğurun ve minik toplar yapıp incecik hale getirin.
Üzerini streçleyip buzdolabında dinlendirin.
Boş pideleri küp küp doğrayın ve tavada biraz ısıtıp kıtırlaştırın ve servis tabağına alın.
Ayrı bir yerde salçalı sosunu yapın.
Köfteleri kızartın.
Pidelerin üzerine salçalı sostan gezdirin her yerine gelsin.
Üzerine köfteleri dizin. En son tereyağını kızdırıp gezdirelim.

Bursa usulü pideli köfte, zengin lezzeti ve doyurucu yapısıyla sofralarınızın yıldızı olmaya aday. Bu tarif ile geleneksel Türk mutfağının bu eşsiz yemeğini evinizde kolayca yapabilir, aileniz ve misafirlerinizle bu özel lezzeti paylaşabilirsiniz. Her lokmada Bursa'nın tarihi sokaklarını hissedin ve bu benzersiz lezzet deneyimini yaşayın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi