İnegöl köftesi, Bursa mutfağının en önemli yemeklerinden biri olarak kabul edilir. Eğer siz de evinizde bu lezzetli köfteyi yapmak istiyorsanız, doğru yerdesiniz. İşte malzemeleri ve yapılışı...

Evde simit yapmanın püf noktaları: Sürekli yapmak isteyeceğiniz Gevrek Simit tarifi Evde simit yapmanın püf noktaları: Sürekli yapmak isteyeceğiniz Gevrek Simit tarifi

Klasik köfte tariflerinden sıkılanlar için İnegöl köftesi, mükemmel bir alternatif sunuyor. Bu tarifi uygulayarak, köftelerinizi daha lezzetli ve farklı bir boyuta taşıyabilirsiniz.

Bursa'nın ünlü İnegöl köftesi, özel baharatları ve pişirme tekniği ile bilinir. Bu tarif, köftenin en lezzetli ve doğru şekilde nasıl yapıldığını detaylarıyla anlatıyor.

İNEGÖL KÖFTE TARİFİ

MALZEMELER

Yarım kilo kıyma
2 yemek kaşığı sıvı yağ
4 yemek kaşığı galeta
1 çay bardağı su
1 adet büyükçe kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Kızartmak için ;

2 yemek kaşığı sıvı yağ

TARİF

Öncelikle harcı hazırlamak için derince bir kaba kıymayı bırakıyoruz.
Kuru soğanı rendeleyip suyunu sıkıyoruz ve kıymanın üzerine bırakıyoruz.
Sırasıyla sıvı yağı, galetayı, tuzu, kabartma tozu, limon suyunu ( karbonatın üzerine gelecek şekilde döküyoruz) kıymaya katıyoruz.
Bir çay bardağı suyu da yoğururken ara ara dökerek 5-10 dakika yoğuruyoruz.
Yoğurulan kıymayı (en az 4-5 saat) dinlendiriyoruz.
Dinlenen kıymayı sıkma torbası ile ince ince sıkıyoruz.
Aralıklarla kesip tavaya koyarken elimizle şekillendiriyoruz.
Tavayı kızdırıp yağını döküp ocağın altını kısık ateşte açıp köfteyi sallayarak pişiriyoruz.
Sıcak olarak servis ediyoruz.

Bursa'nın meşhur İnegöl köftesini evde yaparak, ailenize ve dostlarınıza özel bir ziyafet sunabilirsiniz. Bu köfte tarifi, hem pratik hem de lezzetli sonuçlar vermektedir. Malzemeleri hazırlayın ve bu eşsiz lezzeti evinizde deneyimleyin. İnegöl köftesi, sofralarınızın yeni yıldızı olmaya aday!

Editör: Haber Merkezi