Ev yapımı güllaç şöbiyet, adım adım lezzetli bir tatlı yolculuğuna çıkmak için sizleri bekliyor. Misafirlerinizi etkilemek ve unutulmaz anlar yaşatmak için ev yapımı güllaç şöbiyet tarifimizi deneyin.
GÜLLAÇ ŞÖBİYET MALZEMELERİ
6 adet güllaç yaprağı
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
Kreması için;
3 yemek kaşığı şeker
Vanilya
Güllacı ıslatmak için;
2 su bardağı kaynar süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Vanilya
GÜLLAÇ ŞÖBİYET NASIL YAPILIR?
Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için şeker ve suyu kaynatın. Ardından kıvam almaya başlayınca limonu ekleyin.
10 dk kadar daha kaynatın ve vanilya ekleyip soğumaya bırakın.
Kreması için irmik nişasta ve unu tencereye ekleyin.
Azar azar sütü ekleyin ve pişene kadar karıştırın.
En son vanilyayı ekleyin ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.
Diğer yandan güllaçları ikiye kesin. Her yaprağı tepsinin içinde koymadan kaynar sütle ıslatın.
Sonra sıvı yağ serpiştirin kenarlarından katlayın, orta kısma muhallebiden dökün muska şeklinde sarın yağlı fırın tepsisine yerleştirin.
Hepsini bu şekilde sardıktan sonra artan yağı üzerlerine gezdirin ve 180 derecede üzerleri iyice kızarına kadar pişirin.
Kızaran şöbiyete fırından çıktıktan hemen sonra ılık şerbeti dökün.
Soğuduktan sonra üzerini ceviz ya da Antep fıstığı ile süsleyin.
Bu adımları takip ederek, geleneksel ve gösterişli güllaç şöbiyet ile tatlı sofralarınızı zenginleştirin ve sevdiklerinizle beraber bu eşsiz lezzetin keyfini çıkarın!