Klasik lezzetler her zaman moda. Oda sıcaklığında margarin ve pudra şekeriyle başlayan bu un kurabiyesi tarifi, size ev yapımı kurabiyelerin püf noktalarını sunuyor.

Çocukluğumuzun vazgeçilmez tatlarından biri olan un kurabiyesi, evde yapımıyla daha da özel. Bu basit ve lezzetli tarif, herkesin kolayca yapabileceği türden.

Mükemmel un kurabiyesi yapmanın sırrını öğrenmeye hazır mısınız? Bu adım adım rehber, size lezzetli sonuçlar elde etmeniz için gerekli tüm bilgileri verecek.

Klasik Un Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler

Bu kurabiyelere kimse hayır diyemiyor: Herkesin bayılacağı Nişastalı Un Kurabiyesi tarifi Bu kurabiyelere kimse hayır diyemiyor: Herkesin bayılacağı Nişastalı Un Kurabiyesi tarifi

1 paket margarin (250 gr, oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un

Klasik Un Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında olan margarini yoğurma kabına alın.
Un hariç diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın.
Elenmiş unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.
İstediğiniz şekli verin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
180 derece fırında, yaklaşık olarak 20 dakika kadar pembeleşinceye kadar pişirin.
Fırından çıkarıp üzerine pudra şekeri serpin.

Ev yapımı un kurabiyesi, her daim sevilen klasik lezzetler arasında yer alır. Bu tarif ile siz de kendi mutfaklarınızda bu eşsiz lezzeti kolayca yakalayabilirsiniz. Pudra şekeri serpilmiş, ağızda dağılan kurabiyelerinizi çayın yanında sunarak, sevdiklerinizle keyifli anlar geçirebilirsiniz. Deneyin ve bu klasik lezzetin tadını çıkarın!

Editör: Haber Merkezi