Evde tatlı yapmayı sevenler için mükemmel bir seçenek: Kardelen Tatlısı. Bu tarif, Antep fıstığı ve kremanın muhteşem uyumu ile herkesin favorisi olacak. Misafirlerinize sunacağınız bu lezzetle, onları şımartmaya hazır olun.

Klasik tatlılardan sıkıldıysanız, kardelen tatlısı tam size göre. Hem göze hem damağa hitap eden bu tatlı, ev yapımı olmasının verdiği özel dokunuşla sofralarınıza renk katacak. İşte adım adım hazırlanışı...

Tatlı dünyasına yeni bir soluk getiren kardelen tatlısı, lezzetiyle tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Antep fıstığı ve kremanın mükemmel uyumu, bu tatlıyı denemeniz için yeterli sebep. İşte kolayca hazırlayabileceğiniz tarifi...

MALZEMELER

4 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
Keki ıslatmak için;
3 su bardağı süt (600 ml)
Yarım paket krema (100 ml)

Bu kurabiyelere kimse hayır diyemiyor: Herkesin bayılacağı Nişastalı Un Kurabiyesi tarifi Bu kurabiyelere kimse hayır diyemiyor: Herkesin bayılacağı Nişastalı Un Kurabiyesi tarifi

Kreması için;

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı nişasta
Yarım su bardağı un
1 paket vanilya
80 gr beyaz çikolata
Yarım paket sıvı krema (100 ml)

Arası için;

Antep fıstığı

Üzeri için;

Hindistan cevizi

TARİF

Öncelikle yumurtayı ve şekeri karıştırma kabına alarak mikser yardımıyla köpük köpük olana kadar çırpın.
Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ilave edin ve spatula ile malzemeleri karıştırın.
Hazırladığımız kek hamurunu pişirme kağıdı serdiğimiz borcama, eşit bir şekilde boşaltın.
Her yerine yayıldığından emin olduğunuz keki 175°C fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakın.
Sürenin sonunda keki fırından alın ve soğuması için bekletin.
Tencerenin içine süt, un, nişasta ve şekeri alarak karıştırın. Kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve çikolatayı ekleyerek çikolata eriyene kadar karıştırın.
Daha sonra ocağı kaptın ve muhallebinin soğuması için bekleyin.
Soğuduktan sonra ayrı bir kaba aktardığınız muhallebinin üzerine sıvı kremayı ekleyin ve mikserle güzelce çırpın.
Kekinizi ıslatmak için bir kaba aldığınız süte sıvı kremayı ilave ederek karıştırın.
Soğuyan keki alın ve ters çevirerek üzerindeki pişirme kağıdını çıkarın.
Keki ortadan ikiye keserek yarısını tekrardan borcama yerleştirin.
Önceden hazırladığınız sütün yarısı ile kekin her yerini ıslatın.
Ardından muhallebinizin yarısını kekin üzerine boşaltın.
Daha sonra muhallebiyi güzelce yayın.
Bütün işlem bittikten sonra muhallebinin üzerine bolca Antep fıstığı serpiştirin.
Kekin diğer yarısını muhallebinin üzerine yerleştirin ve kalan sütle diğer kekin yüzünü güzelce ıslatın.
Tatlı daha sonra 1-2 saat buzdolabında dinlemeye bırakın.
Servis edeceğiniz zaman üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.

Kardelen tatlısı, hem görsel hem de lezzet açısından tatlı severleri mest edecek. Antep fıstığının verdiği benzersiz lezzet ve kremanın yumuşak dokunuşuyla, bu tatlı misafirleriniz için unutulmaz bir deneyim olacak. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif ile, tatlı sofralarınızda fark yaratın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi