Etimek ile yapılan bu enfes tatlı, hem hafif hem de doyurucu bir lezzet sunuyor. Kolay malzemelerle kısa sürede hazırlayabileceğiniz etimek tatlısı tarifi, tatlı krizlerinizin kurtarıcısı olacak. Nasıl yapıldığını adım adım öğrenin.

Sütlü tatlılar kategorisinde öne çıkan etimek tatlısı, pratikliği ve lezzetiyle dikkat çekiyor. Birkaç basit adımda hazırlayabileceğiniz bu tatlı tarifiyle, evinizde tatlı bir rüzgar estirin. İşte, lezzetli etimek tatlısı yapımı için gereken her şey...

Etimek tatlısı tarifi, tatlı severler için hafif ve lezzetli bir alternatif sunuyor. Malzemeleri kolayca bulabileceğiniz ve hazırlaması pratik olan bu tarif, tatlı ihtiyacınızı sağlıklı bir şekilde karşılayacak. Hazırlama sürecinden servis önerilerine kadar, işte etimek tatlısının püf noktaları...

Etimek Tatlısı Tarifi

Malzemeler

1 paket etimek
1 litre süt
6 dolu yemek kaşığı un
6 dolu yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ

Şerbeti için:

1.5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su

Misafirleriniz bu kurabiyeden vazgeçemeyecek! 3 malzemeyle 3 dakikada Kurabiye tarifi Misafirleriniz bu kurabiyeden vazgeçemeyecek! 3 malzemeyle 3 dakikada Kurabiye tarifi

Üzeri için:

2 paket krem şanti
1 su bardağı süt

Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Etimekleri geniş bir borcama dizelim.
Şerbet için: toz şeker ve suyu tencereye alıp, kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika kaynatmanız yeterli. Şerbeti etimeklerin her yerine gelecek şekilde dağıttım.
Muhallebisi için : Tencereye tereyağ hariç tüm malzemeleri ekleyip koyu kıvam alana kadar çırpıcı ile karıştırın ve ocağı kapatın.
Koyu kıvam alan muhallebinin üzerine tereyağını ekleyip 1-2 dk çırpın. Yumuşayan etimeklerimizin üzerine eşit bir şekilde muhallebiyi dağıtalım.
Krem şanti için : 2 paket sade krem şanti ile 1 su bardağı süttü koyu kıvam alana kadar mikserle çırpalım.
Muhallebi tamamen soğuduktan sonra krem şantiyi sürelim. Tatlımızı en az 4 saat buzdolabında dinlendirelim.

Etimek tatlısı tarifi ile tatlı sofralarınıza yeni bir soluk getirebilirsiniz. Hem ekonomik hem de lezzetli olan bu tatlı, herkes tarafından sevilecek. Etimek tatlısını dilediğiniz zaman kolayca hazırlayabilir, sevdiklerinizle beraber bu lezzeti paylaşabilirsiniz. Deneyin ve bu muhteşem lezzetin tadını çıkarın!

Editör: Haber Merkezi