Katmer, hem kahvaltıda hem de çay saatlerinde vazgeçilmez bir lezzet. Bu basit ve lezzetli tarifle, evde katmer yapmak artık çok kolay. İşte detaylar...

Evde lezzetli bir hamur işi yapmak isteyenler için ideal bir tarif: Katmer! Bu tarif ile katmer yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Hadi başlayalım.

Kahvaltıların ve çay saatlerinin yıldızı olacak enfes bir katmer tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Bu basit adımlarla herkes katmer ustası olabilir!

MALZEMELER

4 su bardağı un
1,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz

Arası İçin:

Bayatlamayan Kurabiye mucizesi: Uzun süre taze kalan Nişastalı Kurabiye tarifi Bayatlamayan Kurabiye mucizesi: Uzun süre taze kalan Nişastalı Kurabiye tarifi

1 çay bardağı sıvı yağ
8 yemek kaşığı un

TARİF

Un, su ve tuzu bir kapta hamur haline gelene kadar güzelce yoğurun.
Hazırladığınız hamurun üzerini kapatıp en az 20 dakika dinlendirin.
Dinlenmiş hamuru 8 eşit beze olacak şekilde kesin.
Bezelerden birini yemek tabağı büyüklüğünde açın. Üzerini sıvı yağ ile yağlayıp un serpiştirin. Ardından alt kısımdan yuvarlayıp yukarıya doğru rulo haline getirin.
Gül böreğini sarar gibi rulo halindeki hamuru sarın. Tüm bezelere aynı işlemi uygulayın.
Oklava yardımıyla yağlanmış ve unlanmış bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açın.
Isınmış tavada hamurları arkalı önlü kızarana dek pişirin.
Tüm hamurları pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.

Artık evde katmer yapmanın ne kadar kolay ve lezzetli olduğunu biliyorsunuz. Bu tarif ile kahvaltılarınız ve çay saatleriniz daha da keyifli hale gelecek. Deneyin ve bu enfes lezzetin tadını çıkarın!

Editör: Haber Merkezi