Evinizin konforunda, ustalık eseri bir tatlı yapmaya ne dersiniz? Kavala Kurabiyesi ile mutfakta harikalar yaratabilir, sevdiklerinizi bu enfes lezzetle şımartabilirsiniz.

Kahvaltılarınız bir daha asla aynı olmayacak! Her sabah yapmak isteyeceğiniz Yumurtalı Ekmek tarifi Kahvaltılarınız bir daha asla aynı olmayacak! Her sabah yapmak isteyeceğiniz Yumurtalı Ekmek tarifi

Misafirlerinize sunabileceğiniz, ağızda dağılan bir tatlı arıyorsanız, Kavala Kurabiyesi tam size göre. Bu tarif ile herkes tatlı yapımında bir usta olabilir.

Tatlı yapımında yeni bir sayfa açın: Kavala Kurabiyesi ile tanışın. Bu orijinal tarif, kavrulmuş badem ve benzersiz malzemelerle tatlı bir serüvene çıkmanızı sağlayacak.

Kavala Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler

250 gram tereyağı (yumuşamış)
1,5 su bardağı çiğ badem
1,5 su bardağı un (kavurmak için)
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
Yarım su bardağından biraz daha fazla sıvı yağ
3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Bulamak için

Bolca pudra şekeri

Kavala Kurabiyesi Tarifi

Bademler bıçakla ince ince kıyılıp tavada 2 dakika sotelenip, 1,5 su bardağı un bademlerin üzerine eklenip, kısık ateşte unun kokusu çıkıp, rengi dönünceye kadar sürekli karıştırılarak kavrulup ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
Hamuru için; yumuşamış tereyağı, sıvı yağ ve pudra şekeri yoğurma kabına alınarak iyice karıştırılıp yumurta eklenip tekrar karıştırılır.
Kavurup soğuttuğumuz bademli un karışımını yoğurma kabına döküp vanilya ve kabartma tozu eklenip karıştırılır.
Son olarak kontrollü un eklenerek hamur yoğurularak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
Hamurdan bir beze kopartıp tezgaha alınıp silindir şekli verilerek çok ince olmayacak şekilde üzeri hafif bastırılarak kenarları düzleştirilip çay bardağıyla ay şekli çıkartılır.
Tüm hamur aynı şekilde hazırlanıp hamurdan ay şekli çıkartılıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir. 180 derece fırında kontrollü pişirilir.
Soğuyunca bolca pudra şekerine bulanır.

Editör: Haber Merkezi