Zamandan ve malzemeden tasarruf etmek, fakat lezzetten ödün vermemek isteyenler için mayasız börek tarifimiz, mutfakta geçireceğiniz zamanı keyifli hale getirecek. İster peynirli ister kıymalı, bu börek herkesin favorisi olacak.

Ekonomik malzemelerle evde harikalar yaratmaya ne dersiniz? Mayasız börek tarifimiz, az malzemeyle maksimum lezzet vaad ediyor. Bu kolay ve pratik tarif ile, her daim lezzetli börekler yapabileceksiniz.

Mayasız hamurun pratikliği ve çeşitli iç harçlarıyla lezzetlenen bu börek tarifi, hem çay saatlerinizin hem de öğle yemeklerinizin vazgeçilmezi olacak. Az malzeme, bol lezzet; işte mayasız börek tarifimiz.

Malzeme Listesi

Böreklerin hamurunu hazırlamak için;

1,5 su bardağı oda sıcaklığında su
1 adet oda sıcaklığında yumurta
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz

Herkesin aradığı kek tarifi! Az malzemeli yumuşacık kek nasıl yapılır? Herkesin aradığı kek tarifi! Az malzemeli yumuşacık kek nasıl yapılır?

3 yemek kaşığı (150 gram) oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ya da margarin

Böreklerin iç harcı için;

100 gram ufalanmış böreklik beyaz peynir

Böreklerin üzerleri için;

1 adet yumurtanın çırpılmış sarısı

Tarifi

Börek hamurları, iç harcı yerleştirildikten sonra fırınlama sırasında açılmamaları için dikkatlice kapatılmalı ve birleşme yerleri aşağıya gelecek şekilde pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizilerek yerleştirilmelidir.

Hamurların üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüldükten sonra, jilet ya da ince keskin bir bıçak yardımıyla atacağınız çizikler, hem kolay kabarmasını sağlayacak hem de şık bir görünüm kazandıracaktır.

Hazırlanan börek hamurları, önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızarana kadar kontrollü olarak pişirilmelidir.

Mayasız börek tarifi ile mutfakta geçirdiğiniz zamanı verimli ve keyifli hale getirin. Az malzemeyle hazırlanan bu lezzetli börekler, hem ekonomik oluşuyla bütçenize dost hem de çeşitlendirilebilir iç harç seçenekleriyle damak zevkinize uyum sağlayacak. Bu tarif, çay saatlerinizin ve özel günlerinizin yıldızı olacak. Deneyin ve sofralarınızı bu lezzetli böreklerle şenlendirin!