Aniden gelen misafirlerinize sunabileceğiniz şık ve lezzetli bir tatlı arayışındaysanız, hızlıca hazırlayabileceğiniz irmik tatlısı tarifimiz tam size göre. Hem pratik hem de damak çatlatan bu tatlı ile herkesi etkileyin.

Tatlı yemek, yoğun günlerin en güzel ödülüdür. Ama uzun süreler mutfakta zaman harcamak istemiyorsanız, şerbetli ve lokmalık irmik tatlısı tarifimizle tanışın. 10 dakika içinde hazır olan bu tatlı, tatlı ihtiyacınızı anında giderecek.

Eğer tatlı bir şeyler yapmak istiyor ama vaktiniz yoksa, irmik tatlısı tarifimiz kurtarıcınız olacak. Hem kolay hem de pratik bu tatlı, ani tatlı krizleriniz için ideal. Şimdi irmik tatlısı yapmanın zamanı!

İrmik tatlısı Tarifi

Şerbetli tatlıların yeni yıldızı: Yoğurtlu Kesme İrmik Tatlısı tarifi Şerbetli tatlıların yeni yıldızı: Yoğurtlu Kesme İrmik Tatlısı tarifi

malzemeler 

1 çay bardağı irmik 
1 çay bardağı sıvı yağ 
1 çay bardağı yoğurt 
1 adet yumurta 
1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilin 
Alabildiği kadar un (2 su bardağı un) 

Şerbeti için 

3 su bardağı su 
3 su bardağı su toz şekeri 
1-2 damla limon suyu

İrmik tatlısı yapılışı

Öncelikle şerbetini hazırlayalım
Küçük bir tencereye şeker, su ve limon tuzunu alın
Şeker eriyene kadar karıştırıp ocağa alın
Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp soğumaya bırakın
Geniç bir çırpma kabına yumurtayı kırın
İçine sıvı yağ, irmik ve yoğurdu ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın
2-3 dakika boyunca karıştırdıktan sonra vanilin, kabartma tozu ve azar azar un ekleyip yoğurun 
Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin
Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler kopartın
Hamuru rulo şeklinde açın irmiğe bulayıp 2 parmak genişliğinde kesin
Fırın tepsisine dizin 
180 dereceli fırında altı üstü nar gibi kızarana kadar pişirin 
Şerbetini isteğe bağlı soğukta hazırlayabilirsiniz 
Soğuk şerbetli yapmak için tatlıyı fırına sürdükten sonra şeker, su ve limon tozunu şeker eriyene kadar karıştırın
Fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin 
Üzerini kapatıp şerbetini tamamen çekene kadar dinlendirin
Şerbetini çekip soğumuş olan tatlıyı buzdobında 1-2 saat dinlendirin
( tatlıyı bir gece önceden yapıp dinlendirirseniz daha lezzetli oluyor)
Dinlenmiş olan tatlıyı istediğiniz şekilde servis yapın