Kıyır kıyır bir lezzet arayışındaysanız, bu irmikli kurabiye tarifi tam size göre! Hızlı ve kolay bir şekilde hazırlanan bu kurabiyeler, lezzetiyle tüm ailenizi ve misafirlerinizi büyüleyecek.

Tadına doyamayacaksınız! Topaklanmayan Cevizli Un Helvası nasıl yapılır? Tadına doyamayacaksınız! Topaklanmayan Cevizli Un Helvası nasıl yapılır?

10 dakikada irmikli kurabiye yapmaya ne dersiniz? Hem pratik hem de oldukça lezzetli olan bu kurabiyeler, herkesin beğenisini toplayacak. İşte mükemmel irmikli kurabiye tarifi!

İrmikli kurabiye, lezzeti ve pratikliğiyle mutfaklarınızın yeni favorisi olmaya aday. Sadece 10 dakikada hazırlayabileceğiniz bu kurabiye tarifi ile mutfakta ustalık gösterebilirsiniz.

İRMİKLİ KURABİYE TARİFİ

MALZEMELER

9 yemek kaşığı tereyağı
1/4 çay bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı toz şeker
1 tane yumurta
Yarım su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket  şekerli vanilin

Üzeri İçin:

1 kase irmik

İRMİKLİ KURABİYE NASIL YAPILIR?

Sıvı yağ, yumurta, toz şeker ve tereyağını derin bir kaba alın. Malzemeleri tamamen karışana kadar çırpın. Tereyağının oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

Çırptığınız malzemelerin içine irmik, şekerli vanilin, kabartma tozu ve unu ilave edin. 

Homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Ardından ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun.

Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avuç içinizde yuvarlayın. Kurabiyelerin üst kısmını irmiğe bulayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.

Kurabiyeleri önceden ısıttığınız 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.

Bu kolay ve hızlı irmikli kurabiye tarifi ile mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun. Hem pratik hem de lezzetli bu kurabiyeler, kısa sürede hazırlanışıyla zamandan tasarruf sağlarken, lezzetiyle de damaklarınızı şenlendirecek. Deneyin ve bu benzersiz tatlı deneyiminin keyfini çıkarın!

Editör: Haber Merkezi