Evde kır pidesi yapmak düşündüğünüzden daha kolay. Bu rehber, patatesli veya kıymalı olmak üzere farklı iç harçlarla kendi kır pidelerinizi yapmanız için adım adım bilgiler sunuyor.

Kır pidesi, özellikle yağlı olmasına rağmen Türk kahvaltılarının olmazsa olmazıdır. Sıcak çayla mükemmel uyum sağlayan bu lezzeti evde yapmak için işte size detaylı bir tarif.

Kır pideleri, Türk mutfağında çok sevilen ve çeşitli iç malzemelerle zenginleştirilen bir börek çeşididir. Bu makalede, evde kır pidesi yapmanın en basit ve lezzetli yolunu öğreneceksiniz.

MALZEMELER

Hamuru için:

1/2 su bardağı ılık su
1/2 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kuru maya (ya da yarım paket yaş maya)
1 tatlı kaşığı şeker
1 silme tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)

İç harcı için:

250 gram dana kıyma
1 adet orta boy soğan
1 adet büyük boy yeşil biber
1 tutam tuz (dilediğiniz kadar)
1 tutam baharat karışımı (dilediğinizden, dilediğiniz kadar)

TARİF

Hamuru için un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alalım ve elimizle güzelce karıştıralım.
Ardından az az unu ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
Üzerini kapatalım ve 1 saat mayalanmaya bırakalım. Bu sırada iç harcını hazırlayalım.
Kıymayı yoğurma kabına alalım. Soğanı, biberi robottan geçirelim ve kıymaya ekleyelim tuzunu ve dilediğiniz baharatları ekleyelim.
Ben kırmızı toz biber, kekik ve tuz kullandım. Güzelce harmanlayıp yoğuralım. Kenarda hamuru beklesin.
Hamur mayalandığında uygun bir zemine alalım ve 4 eşit beze elde edelim.
Sonrasında oklava ile tek tek açarak kıyma harcından ekleyip yanlardan kapatalım. Şekillendirme aşamasını sola kaydırarak izleyebilirsiniz.
Tümünü bu şekilde şekillendirip fırın tepsisine yan yana alalım.
Üzerine; 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı yoğurt ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ karışımı hazırlayıp üzerlerine bir fırça ile sürelim.
Son olarak 175 derece alt üst ayar fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Dilerseniz fırından çıkardıktan sonra üzerlerine tereyağı sürebilirsiniz.

Kahvaltıların vazgeçilmez lezzeti: Bağımlılık yapan Muhammara tarifi Kahvaltıların vazgeçilmez lezzeti: Bağımlılık yapan Muhammara tarifi

Evde kır pidesi yapmak, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz enfes bir lezzet sunar. Bu tarif, geleneksel Türk kahvaltılarınızı zenginleştirirken, evdeki herkesin beğenisini toplayacak. Deneyin ve bu geleneksel lezzeti kendi mutfağınızda canlandırın. Şimdiden afiyet olsun!