Osmanlı saray mutfağından günümüze kadar gelen cevizli un helvası, sofralarınıza tatlı bir dokunuş katmak için ideal. İşte basit, lezzetli ve herkesin yapabileceği cevizli un helvası tarifi ve püf noktaları...

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz geleneksel bir lezzet olan cevizli un helvası, malzemeleri ve yapılışıyla oldukça basit. Bu pratik tarifle, ailenize ve misafirlerinize harika bir tatlı sunabilirsiniz. İşte malzemeler ve yapılış aşamaları...

Cevizli un helvası, geleneksel Türk tatlılarının en gözde seçeneklerinden biridir. Bu lezzetli ve kolay tarifle, kısa sürede muhteşem sonuçlar elde edebilirsiniz. İşte cevizli un helvası yapımının püf noktaları ve malzemeleri...

UN HELVASI TARİFİ:

MALZEMELER

2,5 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ

Basit ve ağızda dağılan lezzet: 4 malzemeli Ekonomik Kurabiye tarifi Basit ve ağızda dağılan lezzet: 4 malzemeli Ekonomik Kurabiye tarifi

Şerbeti için;

2 buçuk su bardağı su
1 buçuk su bardağı toz şeker

YAPILIŞI

Öncelikle helvaya şerbetini yaparak başlayın.

Tencereye şekeri ve suyu ekleyin ve şeker eriyene kadar karıştırın.

Şerbet koyu kıvama geldiğinde kısık ateşte kaynamaya bırakın.

Daha sonra yeni bir tencere alın, içerisine sıvı yağı ve unu ekleyerek karıştırın.

Unun kokusu çıkmaya başlayınca ocağın altını kısın sonrasında kavurma işlemine devam edin. 

Unun rengi koyulaştığında şerbeti ocaktan alın ve unun üzerine dökün.

Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta aynı şerbeti dökerken aynı zamanda unun da topaklanmadan hızlıca karıştırılması gerektiğidir. 

Unun şerbeti çekene kadar hızlıca karıştırmaya devam edin.

Kaşığın arka tarafıyla bastırarak un helvasını hazır hale getirin. 

Helvayı ocaktan alın ve ılık hale geldiğinde istediğiniz şekli verebilirsiniz.

Üzerine ekleyeceğiniz ceviz ile muhteşem bir sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Püf Noktaları

Unu rengi dönene kadar kavurmalısınız.
Daha fazla kavurarak yakmamalısınız.
Yukarıdaki ölçüler için unu 15 dakika kavurmak yeterli geldi ancak siz yarım ölçü yapacaksanız 10 dakika kadar kavurabilirsiniz.
Unun üzerine suyu eklerken topaklanmamasına dikkat etmelisiniz.
Dilerseniz helvanızın yanında dondurma servis edebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi