Pratik ve lezzetli bir atıştırmalık arıyorsanız, gözleme tam size göre! Hazır yufkadan yapabileceğiniz bu tarif, her öğünde size eşlik edecek.

Gözleme, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri. Bu basit ve lezzetli tarifle, evinizde kolayca gözleme yapabilirsiniz.

Kısa sürede hazırlanabilen ve her damak zevkine uygun gözleme, pratik tarifleriyle sofralarınıza lezzet katıyor. İşte adım adım hazır yufkadan gözleme yapımı!

Malzemeleri

2 adet hazır yufka

150 gr beyaz peynir rendesi ya da elinizde bulunan malzemeler,

Üzerine sürmek için tereyağı,

Genişçe bir yanmaz tava ya da sac,

Bu börek sizi bambaşka yerlere götürecek: Yufkasız Tava Böreği tarifi Bu börek sizi bambaşka yerlere götürecek: Yufkasız Tava Böreği tarifi

Yapılışı

Gözlemenin yapılışı oldukça kolaydır. Tezgâhın üstüne yufka açılır, arzuya göre yağ sürülebilir. Bohça yufkanın geniş ucu ortaya doğru katlanır. Karşıda bulunan kenar da aynı şekilde katlanarak yufka dikdörtgen haline getirilir. Tam orta kısma gelecek şekilde iç malzemesi eşit olarak kare şeklinde yayılır.

Uzun kenarlar da tek tek birbiri üzerine katlanarak kare bir gözleme hazırlanmış olur. Isıtılmış sac ya da teflon tavada yanmayacak kadar kısık ateşte her iki tarafı da kızarıncaya kadar çevirerek pişirilir. Diğer yufka da aynı şekilde hazırlanarak pişirilir. Çay veya ayran eşliğinde hem besleyici hem lezzetli gözlemelerinizle sofralarınızı şenlendirebilir afiyetle tüketebilirsiniz.

İşte bu kadar basit! Evde hazır yufkadan gözleme yapmak için ihtiyacınız olan her şey burada. Bu kolay ve lezzetli tariflerle, dilediğiniz zaman evinizde gözleme keyfini yaşayabilirsiniz. Çay ya da ayran eşliğinde servis edeceğiniz bu nefis gözlemelerle, hem pratik hem de besleyici bir öğün hazırlamış olacaksınız. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi