Evde saray tatları yaratmaya ne dersiniz? Saray lokması tarifiyle, sofralarınızı şenlendirecek bir tatlı hazırlayın. Pratik adımlarla, herkesin seveceği bir lezzete imza atın.

Kabardıkça kabaran sütsüz yoğurtsuz pofuduk Kek tarifi Kabardıkça kabaran sütsüz yoğurtsuz pofuduk Kek tarifi

Misafirlerinize unutulmaz bir tatlı deneyimi sunmak istiyorsanız, saray lokması tam size göre. Bu kolay ve lezzetli tarif, herkesin beğenisini toplayacak.

Saray lokması, hem göze hem damağa hitap eden bir tatlı. Bu pratik tarifle, evde bu eşsiz lezzeti yaratmak artık çok kolay. İşte adım adım saray lokması yapımı!

MALZEMELER

1 kg süt
50 gram tereyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker (200 gr.)
100 gram hindistan cevizi
1 paket çırpılmış kakaolu krem şanti

TARİF

İlk olarak derin bir tencereye süt ve şeker koyulur. Üzerine elekten geçirilen un eklenerek iyice karıştırılır. Unun elenmesi muhallebinin kıvamının pürüzsüz olmasına yardımcı olacaktır.
Kısık ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir. Dibinin tutmaması ve kıvamın düzgün olması için sürekli karıştırmak önemli. Koyulaşıp muhallebi kıvamına gelen karışım 2 dakika kaynatılarak ocaktan alınır.
çerisine tereyağı eklenir. Böylece aroma katılmış olur. Ocaktan alınan muhallebinin daha pürüzsüz bir kıvamda olması için 5 dakika mikser ile çırpılır.
Büyük boy fırın tepsisine 2 bardak hindistan cevizi serpilir. Tepside açık kalmayacak şekilde tüm tabana yayılır.
Üzerine sıcak muhallebi dökülerek yayılır. Her yeri eşit olacak şekilde spatula yardımıyla düzleştirilir.
Tepsiye yayılan muhallebi soğumaya bırakılır (1 saat kadar dolapta bekletilirse daha güzel kıvam alır).
1 çay bardağı soğuk süt ile çırpılan krem şanti, dinlendirilen muhallebinin üzerine her yerine eşit şekilde yayılır.
Buzdolabına kaldırılarak 2-3 saat dinlendirilir. İyice dinlendikten sonra uzunlamasına ortadan 2’ye kesilir. Kalan bölümler enine dilimlere ayrılır.
Daha sonra rulo şeklinde sarılıp, servis tabağına alınır.

Saray lokması tarifi ile mutfakta lezzetli anlar yaratmak hem eğlenceli hem de kolay. Bu pratik adımlarla, evinizde pastane kalitesinde tatlılar yapabilirsiniz. Hem görsel hem lezzet olarak misafirlerinizi etkileyecek bu tarif, özel günlerinizde ya da sıradan bir çay saatinde harika bir seçenek olacak. Şimdi sıra sizde!