Elmalı kurabiye, hem aroması hem de lezzetiyle çay saatlerinizi şenlendirecek. Bu tarif, elma ve tarçının harika uyumunu mutfaklarınıza taşıyacak.

Mis gibi elma ve tarçın kokusuyla çay saatleriniz için harika bir tarif paylaşıyoruz. Bu elmalı kurabiye, dostlarınıza sunacağınız enfes bir lezzet olacak.

Çay yanında ayrıcalıklı bir lezzet arayanlar için elmalı kurabiye tarifi burada! Bu tarifi deneyen herkes, elmalı kurabiyenin tadına bayılacak.

Elmalı Kurabiye Tarifi

Malzemeler

Hafif ve sütlü tatlı arayanlara: Pratik ve lezzetli Tiramisu tarifi Hafif ve sütlü tatlı arayanlara: Pratik ve lezzetli Tiramisu tarifi

3 su bardağı un
250 gram margarin
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
1 çay bardağı pudra şekeri

İç malzemesi:

4 elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı kadar şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz

Elmalı Kurabiye Tarifi

Öncelikle elmaları orta boy bir rende ile rendeliyoruz. Üzerine tarçın, şeker ilave ediyoruz ve bir tencereye alınıp orta ateşte elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirilir ve soğumaya bırakıyoruz.
Elma püremiz soğuduğunda içerisine ceviz ilave ediyoruz.
Un hariç malzemelerimiz yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.
Daha sonra karışımımıza yavaş yavaş un ilave ederek ele yapışmayacak yumuşak bir kıvamda yoğuruyoruz.
Yoğurduğumuz hamuru 4 eşit bezeye ayırıyoruz.
Bezelerimizi yarım santim kalınlığında açıyoruz ve 8 üçgen çıkacak biçimde bölüyoruz. Diğer bezelere de aynı işlem uygulanır yaklaşık olarak 32-40 kadar üçgen elde ediyoruz.
Üçgen biçimindeki hamurumuzun geniş kısımlarına elma harcından koyup sarıyoruz.
Kurabiyeler pişirme kâğıdı serili tepsiye dizilir.
Daha önceden 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişiriyoruz.
Pişen kurabiyeleri soğumaya bırakıyoruz. Kurabiyeler tam soğumadan üzerine pudra şekeri serpiyoruz ve servis ediyoruz. Afiyet olsun…

Bu elmalı kurabiye tarifiyle çay saatlerinize lezzet katın. Elma ve tarçının eşsiz uyumu, bu kurabiyeyi her ısırıkta vazgeçilmez kılacak. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tarif, misafirlerinizi ve ailenizi mutlu edecek. Şimdi mutfakta harikalar yaratma zamanı!

Editör: Haber Merkezi