Evde şerbetli irmik tatlısı yapmanın püf noktalarını öğrenmeye hazır mısınız? Bu detaylı tarif, tatlı yapımını kolaylaştıracak ve mutfakta geçireceğiniz zamanı keyifli hale getirecek.

Şerbetli irmik tatlısı, özel günlerinizde veya sıradan bir akşam yemeğinde tatlı bir final yapmak için idealdir. Bu tarif, her adımıyla size kolaylık sağlayacak ve tatlıyı mükemmel kıvamda hazırlamanıza yardımcı olacak.

Misafirlerinizi şaşırtmak ve onlara unutulmaz bir tatlı sunmak istiyorsanız, şerbetli irmik tatlısı yapımı tam size göre. Bu rehber, tatlıyı en lezzetli şekilde nasıl hazırlayabileceğinizi adım adım anlatıyor.

ŞERBETLİ İRMİK TATLISI MALZEMELERİ

İrmikli Kurabiyeler: 10 dakikada ağızda dağılan mükemmel tarif İrmikli Kurabiyeler: 10 dakikada ağızda dağılan mükemmel tarif

9 yemek kaşığı toz şeker
9 yemek kaşığı irmik
3 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1,5 su bardağı un
1 su bardağı süt

Bu malzemelerin yanı sıra fırın kabını yağlamak için 1 yemek kaşığı tereyağına ihtiyacınız bulunuyor.

Şerbeti için ise;

1 ya da 2 adet limonun suyu
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker

ŞERBETLİ İRMİK TATLISI NASIL YAPILIR?

Yumurtayı, toz şekeri ve yoğurdu derin bir kapta mikser aracılığıyla çırpın. Burada toz şeker eriyene kadar çırpmak önem taşır.
1 su bardağı süt ve 1 paket vanilin ekleyerek karıştırmaya devam edin.
1,5 su bardağı elenmiş unu, 1 paket kabartma tozunu ve 9 yemek kaşığı elenmiş unu karşılıma ekleyerek güzelce karıştırın.
Fırın kabını tereyağı yardımıyla yağlamaya başlayın. Tatlı harcını ise kalıba alın ve üzerini spatula yardımıyla düzelterek göze uygun hâle getirin.
Hazırladığınız harcı önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 40 dakika kadar kontrollü olarak pişirin.
Bu sırada tatlının şerbetini hazırlamaya başlayın. Toz şeker ve suyu yaklaşık 10 dakika kaynattıktan sonra bu karışıma 3 – 4 damla limon suyu sıkmanız gerekir. Ardından kaynayan şerbeti 5 dakika daha bekleterek ocaktan alın. Bundan sonra ılınmasını beklemelisiniz.
Bu sırada pişen tatlıyı fırından aldıktan sonra sıcaklığını kaybetmeden üzerine ılık şerbet dökün. Bu sırada şerbetin içini çekmesine fırsat vermek için 10 dakika beklemek faydalı olabilir.
Bu bekleme süresinden sonra tatlıyı dilimlemeye ve servis etmeye başlayabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi