Tiramisu, herkesin sevdiği klasik İtalyan tatlılarından biridir. Bu tarif ile tiramisuyu evinizde kolayca yapabilir ve misafirlerinize sunabilirsiniz. Hem pratik hem de oldukça lezzetli bu tarif, akşam yemeklerinizin vazgeçilmezi olacak.

Kahve ve tatlı bir arada mı düşünüyorsunuz? Tiramisu, kahvenin muhteşem lezzeti ile tatlı ihtiyacınızı bir arada karşılayacak mükemmel bir seçenek. İşte adım adım kolay tiramisu tarifi...

Aniden gelen misafirleriniz için hızlıca hazırlayabileceğiniz lezzetli bir tatlı mı arıyorsunuz? Pratik tiramisu tarifimiz ile hem zaman kazanın hem de misafirlerinize unutulmaz bir lezzet sunun. İşte malzemeler ve yapılış aşamaları...

KOLAY TİRAMİSU TARİFİ

Malzemeler

1 paket hazır kek (iki katlı pasta tabanı)
1 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı granül kahve
1 tatlı kaşığı toz şeker

Kreması için

200 gram labne peyniri
2 su bardağı süt
5 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı

Üzeri için

2 yemek kaşığı kakao

Yapılışı

Basit malzemelerle büyük lezzetler: 3 malzemeli Yıldırım Kurabiye tarifi Basit malzemelerle büyük lezzetler: 3 malzemeli Yıldırım Kurabiye tarifi

Tiramisunun kremasını hazırlamak için; 2 su bardağı süt, 5 yemek kaşığı toz şeker, 3 yemek kaşığı un ve 1 adet yumurta sarısını tencereye alın.
Sürekli karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Piştikten sonra kremayı soğumaya bırakın.
Kek tabanını ıslatmak için; bir kasede 1 su bardağı sıcak suya, 1 yemek kaşığı granül kahve ve 1 tatlı kaşığı toz şekerini eriyene kadar karıştırın.
Pişirip soğumaya bıraktığınız kremaya 200 gram labne peynirini ekleyin ve bir mikser yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
Servis tabağına ya da bir borcama pasta tabanının bir katını yerleştirin.
Kahveli karışımın yarısıyla keki ıslatın.
Üzerine hazırladığınız kremanın yarısını yayın.
Pastanın diğer katını da üzerine koyun ve kahveli karışımla ıslatın. Kalan krema ile pastanın üzerini tamamen kaplayın.
Son olarak üzerine kakao serpiştirin.
Çilek dilimleriyle süsleyip buzdolabında 1- 2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis edin.

Editör: Haber Merkezi