Mis kokulu elma ve tarçın ile yapılan çatlak kurabiyeler, çay saatlerinizin vazgeçilmez lezzeti olacak. Bu basit tarifle, dışı çıtır içi yumuşacık kurabiyeleri kolayca yapabilirsiniz. Deneyin ve bu lezzeti sevdiklerinizle paylaşın!

Çatlak kurabiyeler, elma ve tarçınla birleştiğinde tatlı krizlerinizi sonlandıracak bir lezzet sunuyor. Bu kolay ve lezzetli tarif, çay saatlerinizi taçlandıracak ve sevdiklerinize harika bir sürpriz olacak. İşte adım adım elmalı tarçınlı çatlak kurabiye yapımı...

Elmalı Tarçınlı Çatlak Kurabiye tarifimiz, çay saatlerinize lezzet katmanın yanı sıra, ağzınıza layık tatlı bir sürpriz olacak. Yumuşak elma püresi ve baharatlı tarçın ile hazırlanan bu kurabiyeler, hem göze hem damağa hitap ediyor. Yapımı kolay bu tarifle, herkesi mutfağa davet edin!

İrmikli Kurabiyeler: 10 dakikada ağızda dağılan mükemmel tarif İrmikli Kurabiyeler: 10 dakikada ağızda dağılan mükemmel tarif

ELMALI TARÇINLI ÇATLAK KURABİYE NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 çay bardağı taze elma püresi
1/2 su bardağı tereyağı
1 su bardağı esmer şeker
1 büyük yumurta
1 çay kaşığı vanilya özütü ya da 1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz
Pudra şekeri

YAPILIŞI
Öncelikle bir elmanın kabuklarını soyun ve tencereye alın. Elmanın yumuşaması için biraz kaynatın.
Elma yumuşadıktan sonra püre haline getirin ve biraz soğuması için bekleyin.
Un, tarçın, kabartma tozu ve tuzu bir kapta karıştırın.
Başka bir büyük kapta ise oda sıcaklığındaki tereyağı ve esmer şekeri kremsi bir kıvam alana kadar güzelce karıştırın. Sonrasında yumurtayı ekleyin ve yine karıştırın. Vanilyayı ekleyip yine karıştırın.
Elma püresini ekleyin ve güzelce karıştırın.
Un karışımını azar azar ekleyerek hamuru yoğurun. Hamurun kıvamı kurabiyelerin yapışkan olmaması lazım. Sonra hamuru streç filmle sarın ve buzdolabında yaklaşık 1 saat kadar dinlenmeye bırakın.
Fırını 180 derecede ısıtın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Ardından pudra şekeri serpip kurabiye topunu pudra şekerine bulayın.
Kurabiyeleri fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin ve üzerleri çatlamasını sağlamak için hafifçe bastırın.
Fırında yaklaşık 12-15 dakika veya kurabiyeler altın rengini alana kadar pişirin.

Bu lezzetli ve hafif Elmalı Tarçınlı Çatlak Kurabiye tarifi ile çay saatlerinizi zenginleştirin. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu kurabiyeler, misafirleriniz tarafından çok beğenilecek ve sohbetlerinize tat katacak. Deneyin ve bu benzersiz lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Mutfağınızda yaratıcılığınızı konuşturun ve bu kolay tarifle herkesi şaşırtın.

Editör: Haber Merkezi