Osmanlı mutfağının zengin ve çeşitli tarihine bir yolculuk yapmaya ne dersiniz? Manav pidesi, bu yolculuğun en lezzetli duraklarından biri olarak sizleri bekliyor.

Manav pidesi, Osmanlı saray mutfağının gözde lezzetlerinden biriydi. Şimdi bu tarihi lezzeti kendi mutfağınızda canlandırmanın sırrını sizinle paylaşıyoruz.

Tarih boyunca sayısız lezzetin beşiği olan Osmanlı mutfağından geleneksel bir tarif: Manav pidesi. Bu eşsiz lezzeti keşfetmek için hazır mısınız?

Bu börek sizi bambaşka yerlere götürecek: Yufkasız Tava Böreği tarifi Bu börek sizi bambaşka yerlere götürecek: Yufkasız Tava Böreği tarifi

MANAV PİDE TARİFİ 

Manav pide malzemeler

1 demet pazı
1 adet yumurta
3, 5 su bardağı un (yarım bardağı hamur açmak için)
2 su bardağı ılık su
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı yoğurt

İç malzemesi ;

2 adet soğan
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kuru nane

MANAV PİDE YAPILIŞI

Tüm malzemeyi karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur yapalım. Ne çok sert nede yumuşak.
Ele yapışmayan bir hamur olması yeterli. 20 dakika hamurumuzu dinlendirelim. Bizde o esnada iç harcını hazırlayalım.
İç harcı için pazıları hijyenik bir şekilde yıkayıp ince ince doğrayalım.
İnce doğranmış olan soğanları pazıya ilave edelim. kuru nane, tuz, sıvı yağ ve bir yumurta ekleyip elimizle ovalım. İç malzememiz de hazır.
Dinlendirilen hamura rulo şekli verip 10 adet beze olacak şekilde keselim ve bezelerimizi pide şeklinde açalım.
Ben tüm bezeleri açıp sonrasında harcı koyup kapatıyorum. Pratik ve temiz oluyor.
Tüm pidelerimizi yapıp tepsiye koyuyoruz. Pazıdan çıkan suyu yoğurt ile karıştırıp bol bol pidelerimizin üstüne sürüyoruz.
200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika üstü ve altı iyice kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkar çıkmaz mancar suyundan fırça yardımıyla hafifçe sürülüp üstü kapatılır.

Editör: Haber Merkezi