Misafirlerinize sunabileceğiniz enfes bir meze arayışındaysanız, Nuraniye mezesi tam size göre. Bu lezzetli ve pratik tarif ile, evde kendi mezelerinizi hazırlayabilirsiniz. İşte detaylar...

Sofralarınıza yeni bir tat katmaya ne dersiniz? Nuraniye mezesi, hem kolay hazırlanan hem de lezzetiyle herkesi memnun eden bir seçenek. Bu basit tarifi takip ederek, lezzetli mezeler yapabilirsiniz.

Ev yapımı mezelerin tadı bir başka olur. Nuraniye mezesi ile sofralarınızda fark yaratın. Hem pratik hem de lezzetli bu tarifle, mezelerinizi bir üst seviyeye taşıyın. İşte, adım adım Nuraniye mezesi yapımı...

NURANİYE MEZESİ TARİFİ

MALZEMELER

Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 demet ince kıyılmış taze soğan
4 adet orta boy rendelenmiş kabak
1 çay bardağı pirinç
2 çay bardağı su
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
2-3 diş sarımsak
5 yemek kaşığı süzme yoğurt
Tuz

Akılları baştan alan Pudingli Pamuk Kek tarifi: İçi yumuşacık, dışı pürüzsüz! Akılları baştan alan Pudingli Pamuk Kek tarifi: İçi yumuşacık, dışı pürüzsüz!

TARİF

Taze soğanları zeytinyağında kavurun.
Kabakları ilave edip, biraz daha kavurun.
Pirinç ve suyu ekleyin.
Suyunu tamamen çekmesine yakın, maydanoz ve dereotunu ekleyin.
Suyunu çekince, ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Ayrı bir yerde sarımsakları ezip, yoğurda karıştırın.
Kabak harcı iyice soğuyunca, sarımsaklı yoğurdu katıp karıştırın.

Üzerine yağda yakılmış kırmızı toz biberi gezdirip, servis edin.

Nuraniye mezesi, evde hazırlayabileceğiniz pratik ve lezzetli bir alternatif sunuyor. Bu detaylı tarif ile, misafirlerinize ve ailenize özel bir lezzet sunabilir, sofralarınızı sağlıklı ve lezzetli mezelerle şenlendirebilirsiniz. Deneyin ve bu eşsiz lezzet deneyiminin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!