Ev yapımı tavuk suyu çorbası, hem lezzeti hem de sağlığa faydalarıyla kış aylarının vazgeçilmezlerindendir. Bu rehber, adım adım bu lezzetli çorbayı nasıl yapacağınızı anlatıyor.

Soğuk hava, kısa günler ve uzun geceler derken, kış mevsimi pek çok kişi için zorlayıcı olabilir. Ancak ev yapımı bir tavuk suyu çorbasıyla, bu zorlukları bir nebze olsun hafifletebilirsiniz. İşte size kolay ve lezzetli bir tarif.

Doyurucu Patatesli Sulu Köfte tarifi: Sofralarınızı şenlendirecek klasik lezzet Doyurucu Patatesli Sulu Köfte tarifi: Sofralarınızı şenlendirecek klasik lezzet

Tavuk suyu çorbası, sadece lezzetiyle değil, aynı zamanda sağlığa olan faydalarıyla da dikkat çeker. Bu tarif, evde kolayca hazırlayabileceğiniz, lezzetli ve sağlıklı bir çorbanın kapılarını aralıyor.

MALZEMELER

1 tam büyük derili tavuk but (Farklı bir tavuk da olabilir)
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Pul biber
3 avuç tel şehriye
2-3 dal maydanoz

Terbiye için:

Yarım limon suyu
1 yumurta sarısı

TARİF

Tavuğu haşlayıp başka bir kaba suyunu süzelim.
Tencerede tereyağı ve sıvı yağı eritip unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
Sonra tavuk suyunu ve 1 bardak kadar kaynar su ekleyelim.
Kaynayınca tel şehriyeleri ekleyelim.
Başka bir yerde bir yumurta sarısı ve yarım limon suyu ile terbiye hazırlayalım.
Terbiyeyi bir elle karıştırarak içine sıcak çorbadan alıp hemen karıştıralım terbiye iyice karışana kadar bu işlemi yapalım sonra çorbayı karıştıra karıştıra tencereye dökelim ve sürekli karıştıralım ki kesilmesin.
Daha sonra pul biber, karabiber ,tuz ve biraz maydanoz ekleyip 5 dakika daha kaynatıp altını kapayalım.

Tavuk suyu çorbası yapmak, kış aylarında içimizi ısıtan, lezzetli ve sağlıklı bir seçenek sunar. Bu rehberdeki adımları takip ederek, siz de evde bu lezzetli çorbayı kolayca hazırlayabilirsiniz. Hem bağışıklık sisteminizi güçlendirecek hem de soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bu çorbayı denemekten çekinmeyin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi