Evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve misafirlerinizi şaşırtacak bir çorba arıyorsanız, Çeşmi Nigar Çorbası tam size göre. İşte malzemeler ve yapılışı...
Geleneksel Türk mutfağının unutulmaz lezzetlerinden Çeşmi Nigar Çorbası, sofralarınıza farklı bir tat katacak. İşte bu özel tarifin sırları...
Çeşmi Nigar Çorbası Tarifi
Malzemeler
Bardak ölçüm 200 ml
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı un
Yarım çay bardağı zeytinyağ
6 su bardağı sıcak su (ben et suyu ile karışık kullandım)
1 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi için:
1 yumurta sarısı
Yarım su bardağı süt
1 limon suyu
Sos için:
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı pul biber
Çeşmi Nigar Çorbası Tarifi
Zeytinyağ ile yemeklik doğranmış soğanları kavurun.
Unu ekleyip kokusu çıkana kadar devam kavurun.
Yıkanmış kırmızı mercimeği ve suyunu ekleyip kaynatın.
Ocağın altını kısıp ara ara karıştırarak 30 dakika kadar mercimek yumuşayana kadar pişirin.
Tuzunu ekleyip blenderden geçirin.
Et suyu kullanmak isteyenler tuz oranına dikkate alsınlar.
Terbiyesi için süt yumurta sarısı ve limon suyu bir kapta karıştırın çorbadan 2-3 kepçe ilave edip ılındırıp tencereye aktarın.
Ayrı bir tavada tereyağında baharatları yakmadan haşlayın ve çorbaya ekleyin.