Geleneksel şerbetli tatlılar arasında özel bir yere sahip olan taş kadayıf, bayramların vazgeçilmez tatlısıdır. Kolay yapımıyla, bu tarif herkesin beğenisini kazanacak.

Evinizde bayram havası yaratmanın en lezzetli yolu: Taş kadayıf tatlısı. Bu pratik ve enfes tarif ile bayram sofralarınızı şenlendirebilirsiniz.

Taş kadayıf, şerbetli tatlıların en sevilenlerinden biri. Bayramlarda ya da özel günlerinizde hafif ve lezzetli bir tatlı yapmak isterseniz, bu tarif tam size göre.

Taş kadayıf tatlısı tarifi

MALZEMELER

Şerbet için:

2 bardak su
2 bardak şeker
3 damla limon

Hamurunu hazırlamak için:

1 bardak ılık süt
1 bardak su
1 bardak un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1/4 çay kaşığı tuz

İçine:

Bu börek sizi bambaşka yerlere götürecek: Yufkasız Tava Böreği tarifi Bu börek sizi bambaşka yerlere götürecek: Yufkasız Tava Böreği tarifi

150 gram ceviz içi

TARİF

Şerbetini hazırlamak için şerbet malzemelerini bir tencerede kaynatın.
Başka bir kapta önce maya, süt, su ve şekeri karıştırın.
Diğer bütün malzemeleri de ekleyin ve bekletin.
Isınmış tavada karışımdan birer kepçe alın ve hepsini kızartın.
Cevizleri pişen hamurlara yerleştirin ve yarım ay olacak şekilde kapatın.
Kızgın yağda kızartın.
Pişen tatlıları soğuk şerbete atın.

Taş kadayıf tatlısı, şerbetli tatlı severler için mükemmel bir seçim. Ramazan Bayramı'nda ya da herhangi bir özel günde, bu kolay ve lezzetli tarif ile sofralarınızı tatlandırabilirsiniz. Hem geleneksel hem de modern mutfakların vazgeçilmezi olan taş kadayıf, lezzetiyle herkesin kalbini fethedecek. Şimdiden afiyet olsun.

Editör: Haber Merkezi