Islak kurabiye tarifi ile çay saatleriniz daha keyifli! Mis gibi kokusu ve lezzetiyle kalpleri fetheden bu tarifi denemeye ne dersiniz?

Mutfağınıza tatlı bir büyü katmaya hazır mısınız? Mis gibi kokusuyla evinizi saran, kalpleri lezzetiyle fetheden bu tarifi denemek için hazırlıklı olun. Her lokması tatlı bir keyif sunacak ve bir kere deneyenlerin favorisi haline gelecek. Peki ıslak kurabiye yapmak için hangi malzemelere gerek var? Islak kurabiye nasıl yapılır? Islak kurabiye yaparken nelere dikkat etmek gerekir. Islak kurabiye yapmanın püf noktası nedir?

Islak Kurabiye Tarifi Malzemeler:

Hamuru için:

150 gram tereyağı (oda sıcaklığında)

1/2 su bardağı sıvı yağ

1 yumurta

1,5 su bardağı pudra şekeri

5 kaşığı kakao

1 paket vanilya

1 kabartma tozu

3 su bardağı un

Şerbeti İçin:

1,5 su bardağı toz şeker

1,5 su bardağı su

Servisi İçin:

1 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi, antep fıstığı veya pudra şekeri

Islak Kurabiye Yapılışı:

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişireceğiniz için fırını ısıtmaya başlayın. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisini hazırlayın.

Derince bir karıştırma kabına oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyin. Üzerine sıvı yağı, yumurtayı, pudra şekerini, kakao, vanilin ve kabartma tozunu ekleyerek tüm malzemeleri özleşene kadar karıştırın.

Karışıma yavaş yavaş un ekleyin ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, avucunuzda yuvarlayın ve parmağınızla ortasına hafifçe bastırarak şekillendirin. Şekillendirdiğiniz kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

Hazırladığınız kurabiye hamurlarını önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Fırından çıkan kurabiyeleri tepside 2 dakika kadar bekletin.

Bu arada şerbeti için, şeker ve suyu bir tencereye alın, karıştırarak kaynatın ve şekerin tamamen erimesini sağlayın. Ardından şerbeti soğutun.

Soğuyan şerbeti bir kaseye alın. Kurabiyeleri teker teker hazırladığınız şerbete batırın, arkalı önlü çevirin ve sonra bir servis tabağına dizin.

Tüm kurabiyeleri şerbetle aynı şekilde işlemleyin ve şerbeti çekmeleri için bekleyin.

Kurabiyeler şerbeti çektikten sonra üstlerini rendelenmiş Hindistan cevizi veya pudra şekeriyle süsleyin.

Şeflerden İrmik Helvası tarifi: Sadece dört malzeme yetiyor Şeflerden İrmik Helvası tarifi: Sadece dört malzeme yetiyor

Islak kurabiyeleriniz artık servise hazır!

Afiyet olsun.

Not: Şerbeti çektikten sonra kurabiyeler daha nemli ve yumuşak bir dokuya sahip olacaktır. Lezzetini ve nemini korumak için hava almayacak şekilde kapalı bir kapta saklayabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi