Ispanaklı gül böreği, mutfakta sanat eseri yaratmak isteyenler için ideal bir tarif. Bu enfes ve pratik börek, ıspanaklı lezzeti gül şeklinde sunarak sofralarınıza renk katacak.

Eğer yeni ve lezzetli bir börek tarifi arayışındaysanız, ıspanaklı gül böreği ile tanışmaya hazır olun. Bu tarif, ıspanaklı börek yapımını adeta bir sanata dönüştürüyor.

Çay saatleriniz için lezzetli bir alternatif arıyorsanız, ıspanaklı gül böreği tarifimizle mutfakta harikalar yaratabilirsiniz. Bu kolay ve lezzetli tarif, misafirlerinizden tam not alacak.

ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ TARİFİ

MALZEMELER

3 yumurta

1 su bardağı yoğurt

Yarım su bardağı ayçiçeği yağı

1 demet ıspanak

1 kuru soğan

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı karabiber

Yarım çay kaşığı tuz

4 yufka

Susam

Çörekotu

HAZIRLANIŞI

İlk olarak böreğin iç harcını hazırlayın.

Ispanakları ayıklayın. Ardından sirkeli suda yarım saat bekletip, yıkayın.

Yıkadığınız ıspanakların fazla suyunu elinizle sıkıp doğradıktan sonra tuzla hafifçe ovun.

Kuru soğanı yemeklik olarak doğrayın.

Orta boy tavaya aldığınız kuru soğana ayçiçeği yağı ekleyin ve kavurun.

Pembeleşen soğanlara ıspanakları ekleyin ve kavurma işlemine devam edin.

Ispanakları hafif diri kalacak şekilde pişirin. Bu esnada isteğe göre salça, tuz, karabiber ve pul biberini de ilave edin.

Bir lokmasıyla vazgeçilmeziniz olacak: Börek tadında Peynirli Krep tarifi Bir lokmasıyla vazgeçilmeziniz olacak: Börek tadında Peynirli Krep tarifi

Böreğin içine ve üst katmanlarına sürülecek sosu hazırlamaya başlayın.

Bir karıştırma kasesinin içerisine 2 yumurtayı kırın.

İyice çırptığınız yumurtaların üzerine yoğurt ve sıvıyağı ekleyip, iyice karıştırın.

Yufkalarınızı geniş üçgenler halinde kesip hazırladığınız sosu yufkanın üzerine gezdirin.

Ardından hazırlanan ıspanaklı iç harçtan göz kararı olarak yufkanın geniş tarafına koyun.

Tıpkı kalem böreği sarar gibi sarın ve ardından kıvırarak gül şekline getirin.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine tüm börekleri dizin ve kalan sostan gül böreklerine fırça yardımıyla sürün.

Bir yumurta sarısını çırpıp üzerine gezdirin.

Çörekotu ve susamları serpin.

Yufkaların sosu çekmesi için yarım saat bekletin.

Önceden ısıtılan 180 derece fırında altı üstü güzelce kızarana dek pişirin.

Ispanaklı gül böreği tarifiyle, çay saatlerinize yeni bir soluk getirebilirsiniz. Bu lezzetli ve pratik tarif, hem estetik hem de lezzet açısından beklentilerinizi fazlasıyla karşılayacak.

Editör: Haber Merkezi