Kol böreği tarifi, baklavalık yufka kullanarak evde kolayca hazırlayabileceğiniz muhteşem bir lezzet vaad ediyor. Bu tarifle, geleneksel börek yapımına yeni bir soluk getirin ve sofralarınızı zenginleştirin.

Baklavalık yufka ile kol böreği yapımı, hem pratik hem de lezzetli bir alternatif sunuyor. Bu detaylı tarif, adımları takip ederek evinizde bu lezzeti kolayca yakalamanızı sağlayacak.

Evde lezzetli ve pratik bir börek yapmanın yollarını arıyorsanız, baklavalık yufkadan kol böreği tarifi tam size göre. Kıymalı iç harcı ve baklava yufkasının eşsiz uyumu ile bu tarif, mutfakta harikalar yaratmanızı sağlayacak.

Baklavalık Yufkadan Kol Böreği Tarifi

Malzemeler

1 paket baklavalık yufka (44 adet)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
400 gr kıyma
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
tuz
karabiber
pul biber

Tadına doyulmuyor! Pastane usulü Peynirli Poğaça tarifi Tadına doyulmuyor! Pastane usulü Peynirli Poğaça tarifi

Baklavalık Yufkadan Kol Böreği Nasıl Yapılır?

İlk olarak iç harcı hazırlayın. Kıymayı tavaya alıp suyunu çekene kadar pişirin.
Sıvı yağı ekleyip soğanı ince ince doğrayın ve ekleyin. Kavurun.
Tuzu ve baharatları ekleyip biraz daha pişirip ocaktan alın.
Yufka paketini açıp üzerine havlu örtün, böylece kurumasını önleyin.
Sosu da hazırlayın. Sıvı yağı ve sütü derin bir kaseye alın ve üzerine eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın.
Yufkadan bir tanesini alıp masaya serin ve üzerine sostan sürün. 4 kat olana kadar bu işlemi tekrarlayın. Son kata sos sürmeyin.
Kıymalı harcı yufkanın uzun tarafına koyun ve rulo şeklinde sarın. İki ucu birleştirip yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. En son artan sostan üzerine fırça ile sürün.
190 derece fırında 35-40 dakika kadar kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarıp dilimleyerek sıcak servis yapın.

Baklavalık yufkadan yapılan kol böreği, pratik tarifi ve lezzetiyle herkesi mest edecek. Bu tarifi deneyerek, geleneksel börek yapımına modern ve lezzetli bir dokunuş katın. Malzemelerin uyumu ve baklava yufkasının ince dokusuyla, sofralarınıza eşsiz bir tat katın. Afiyet olsun!