Kahvaltıların ve çay saatlerinin yıldızı peynirli poğaçalar, aslında evde yapımı çok kolay olan lezzetlerden biridir. Bu tarifle, pastane lezzetinde poğaçaları evinizde de yapabileceksiniz.

Peynirli poğaça, Türk mutfak kültürünün sevilen lezzetlerinden biri. Evde pastane tadında peynirli poğaça yapmak için gereken malzemeler ve yapılış aşamalarını sizler için derledik.

Peynirli Pastane Poğaçası Tarifi

Malzemeler

250 gr oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin
2,5 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
4 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
2 adet yumurta akı (sarısı üzerine ayrılacak)
aldığı kadar un

arası için;

peynir

Peynirli Pastane Poğaçası Nasıl Yapılır?

Bir yoğurma kabına ılık suyu, mayayı ve şekeri alıp karıştırın.
Ardından oda sıcaklığındaki yağı, yumurta aklarını ve tuzu ekleyip karıştırın.
Son olarak unu kontrollü bir şekilde ekleyerek hafif ele yapışan bir hamur yoğurun.
Hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamuru tezgaha alıp biraz daha yoğurun.
Ardından istenilen büyüklükte bezelere ayırın ve yuvarlayın. (Bu ölçülerle 17 adet poğaça çıkacaktır.)
Her bezeyi ortasına bastırarak hafifçe açın ve orta kısmına peynir koyup kapatın.
Elimizin kenar kısmıyla orta kısımdan bastırarak dudak şekli gibi şekillendirin.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine poğaçaları dizin ve yaklaşık 20 dakika kadar tepsi mayası için bekletin.
Son olarak ayırdığınız yumurta sarısını poğaçaların üzerine sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Poğaçalarınızın yumuşacık olmasını isterseniz, fırından çıkar çıkmaz ıslatıp suyunu sıktığınız bir yağlı kağıdı tepsinin üzerine örtüp yağlı kağıt kuruyana kadar bekletin.

Misafirleriniz bu tatlıya bayılacak: Şerbetli Ay Tatlısı tarifi Misafirleriniz bu tatlıya bayılacak: Şerbetli Ay Tatlısı tarifi

Peynirli poğaça tarifimizi denediğinizde, evinizde pastane lezzetlerini aratmayacak tatlar yaratabileceğinizi göreceksiniz. Bu tarif, pratikliği ve lezzetiyle her zaman favoriniz olacak. Deneyin, pişirin ve bu eşsiz lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Herkese afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi