Baklavanın zengin tatlarına evinizin konforunda ulaşmak artık hayal değil. Milföy hamuru kullanarak, hem pratik hem de lezzetli baklava yapmanın sırlarını keşfedin.

Zamansız bir tatlı olan baklava, milföy hamuru ile evde yapımının ne kadar kolay ve lezzetli olabileceğini gösteriyor. Bu tarif ile herkesi şaşırtmaya hazır olun.

Ev yapımı tatlıların vazgeçilmezi olan baklava, milföy hamuru ile çok daha pratik. Bu basit adımları takip ederek, herkesin beğeneceği enfes baklavalar yapabilirsiniz.

MALZEMELER

8 adet milföy hamuru
4 yaprak baklavalık yufka
2 su bardağı ceviz (Dövülmüş)
80 gram tereyağı
Şerbeti İçin:
1,5 su bardağı su
1 su bardağı şeker
3-4 damla limon suyu

TARİF

Şerbeti için: Şeker ve suyu bir tencereye koyun ve kaynatın. Kaydıktan 10 dakika sonra limon suyu ekleyin, 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve bir kenarda bekletin.
Kare cam bir fırın tepsisini yağlayın. 2 parça milföy hamurunu tabana serin.
Eritilmiş tereyağından sürün ve üzerine dövülmüş cevizden serpin.
Baklavalık yufkayı üzerine serin ve onu da tereyağlayın ardından üzerini kapatıp kare haline getirin.
Baklavalık yufkaları bu şekilde serip, yağlayıp ceviz serpin. Ardından en üste kalan 4 parça milföyü serin.
Onlarında üzerini yağladıktan sonra kare şekilde kesin. En son üzerine kalan yağı boşaltın.
Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra ilk ısısının gitmesini bekleyin ve soğuk şerbeti dökün.
Üzerine Antep fıstığı tozu serperek servis edebilirsiniz.

Yazın en iyi tatlısı: Kolay ve bütçe dostu Dondurmalı İrmik Helvası tarifi Yazın en iyi tatlısı: Kolay ve bütçe dostu Dondurmalı İrmik Helvası tarifi

Milföy hamuru ile baklava yapımı, geleneksel tatları modern ve pratik bir şekilde mutfaklarınıza taşıyor. Bu tarif, hem zamandan tasarruf etmenizi sağlıyor hem de lezzetli sonuçlar almanızı garanti ediyor. Ev yapımı tatlılara yeni bir soluk getiren milföy baklava, özel günlerinizde ve günlük tatlı ihtiyacınızda kurtarıcınız olacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin keyfini çıkarın!

Editör: Haber Merkezi