Mutfakta geçirdiğimiz zamanların en keyifli anlarından biri lezzetli yemekler yapmak. Bugün sizlere, özel davetlerinizde veya günlük öğünlerinizde kullanabileceğiniz, asla dağılmayan bir sulu köfte tarifini sunuyoruz.

Herkesin aradığı mükemmel köfte tarifini sizler için bulduk! Asla dağılmayan, lezzetiyle damağınızda unutulmaz izler bırakacak bir sulu köfte tarifi ile tanışmaya hazır mısınız?

Yiyen herkes tarifinizi isteyecek! Şeflerin bile hayran kalacağı Orman Kebabı tarifi Yiyen herkes tarifinizi isteyecek! Şeflerin bile hayran kalacağı Orman Kebabı tarifi

Bazen en basit yemekler bile püf noktalarıyla büyüleyici hale gelebilir. Sulu köfte de bu yemeklerden biri. Ancak bu seferki tarifimizle, köftelerinizi asla dağılmayacak şekilde yapmanın sırrını paylaşıyoruz.

Asla Dağılmayan Sulu Köfte Tarifi

Malzemeler

400 gr kıyma
4 yemek kaşığı ince bulgur
1 adet rendelenmiş soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı galeta unu
tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kimyon
maydanoz (isteğe bağlı)
4 adet orta boy patates
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı domates salçası
1 adet ince doğranmış soğan

Asla Dağılmayan Sulu Köfte Nasıl Yapılır?

Köfteleri hazırlamak için, kıymayı, rendelenmiş soğanı, sarımsağı, bulguru, galeta ununu ve isteğe bağlı olarak ince kıyılmış maydanozu bir kapta iyice yoğurun.
Hazırladığınız köfte harcından cevizden biraz küçük parçalar alarak yuvarlayıp tabağa dizin. Üzerlerini kapatıp buzdolabında en az yarım saat dinlendirin. Eğer vaktiniz yoksa bekletmeden de yapabilirsiniz.
Patatesleri küp küp doğrayın.
Bir tencereye ince doğradığınız soğanları ekleyip kavurun. Soğanlar kavrulunca domates salçasını da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurma işlemine devam edin.
Ardından patatesleri ekleyip biraz daha kavurun.
Üzerine patatesleri geçecek kadar sıcak su ekleyip kaynatın.
Su kaynamaya başlayınca içerisine köfteleri de ekleyip tuzunu atın ve pişmeye bırakın.
Patatesler yumuşayınca yemeğiniz hazır olacaktır.

Editör: Haber Merkezi