Tatlı krizleri artık korkutucu değil! Evdeki malzemelerle kolayca ve hızlıca hazırlayabileceğiniz bu 3 dakikalık tatlı tarifi, ani gelen misafirlerinizi de şaşırtacak.

Zamanınız mı kısıtlı? Endişelenmeyin, çünkü bu yazımızda sizlere sadece 3 dakika içinde hazırlayabileceğiniz, hem kolay hem de lezzetli bir tatlı tarifi veriyoruz.

Misafirleriniz yolda ve siz hala ne ikram edeceğinize karar veremediniz mi? Panik yapmayın, çünkü bu 3 dakikalık tatlı tarifi ile hem zamandan tasarruf edecek hem de lezzetli bir tatlı ile onları karşılayacaksınız.

3 DAKİKA TATLISI TARİFİ

Malzemeler

3 adet yumurta
3 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı süt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 tepeleme yemek kaşığı irmik
3 tepeleme yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Bir dilimle aşık olacaksınız: Yemelere doyamayacağınız Ağlayan Pasta tarifi Bir dilimle aşık olacaksınız: Yemelere doyamayacağınız Ağlayan Pasta tarifi

Şerbeti için:

1,5 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker

Üzeri için:

1 çay bardağı hindistan cevizi

Yapılışı

Derin bir kaba 3 yumurtayı kırın ve üstüne 3 kaşık toz şekeri ekledikten sonra el çırpıcısı ile 1 dakika kadar çırpın.
Üstüne; süt, sıvı yağ, irmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekledikten sonra tekrar hızlıca çırpın.
Tüm malzemeler karışana kadar çırpma işlemine devam edin.
Dibini hafifçe yağladığınız küçük kare bir borcama dökün.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 25 dakika pişirin.
Kek pişerken şerbet için gerekli olan sütü bir kaba alıp, içine gerekli olan şekeri ekleyin ve şeker eriyene dek karıştırın.
Kek fırından çıkınca 5 dakika bekletin ve ardından hazırladığınız sütlü şerbeti üstüne dökün. Oda ısısında şerbeti tamamen çekene dek bekletin.
Kek şerbeti çektikten sonra, buzdolabına kaldırın ve minimum 2 saat beklettikten sonra, üstünü hindistan cevizi ile süsleyip, servis edin.

Bu pratik ve hızlı tatlı tarifi ile ani gelen misafirler artık sizin için bir problem olmaktan çıkacak. Sadece 3 dakika içinde hazırlayabileceğiniz bu lezzetli tatlı, hem sizin zamanınızı kurtaracak hem de misafirlerinizi memnun edecek. Tatlı krizleriniz için de mükemmel bir çözüm olan bu tarif, her daim elinizin altında olacak. Deneyin ve tatlı sohbetlerinize tatlı bir başlangıç yapın!

Editör: Haber Merkezi