Kuru bamya çorbası, hem besleyici hem de leziz bir tercih. Bu kolay tarifle, Anadolu mutfağının bu eşsiz lezzetini evinizde deneyimleyin.

Bamya çorbası, soğuk kış günlerinde içini ısıtacak, lezzetli ve sağlıklı bir seçenek. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tarifi keşfedin.

Etli, bol limonlu bamya çorbası, özel günlerde ya da günlük sofralarınızda vazgeçilmeziniz olacak. İşte pratik yapılışı ve püf noktaları.

BAMYA ÇORBASI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

Bamyaları haşlamak için:
100 gr kuru bamya
Üzerini geçecek kadar sıcak su
1 çay kaşığı limon tuzu
Çorbanın yapımı için:
300 gr kuzu kuşbaşı
2 adet büyük boy soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı tereyağı
Üzerini geçecek kadar sıcak su

Herkesin bayılacağı Kolay Poğaça tarifi: Şipşak hazırlanıyor Herkesin bayılacağı Kolay Poğaça tarifi: Şipşak hazırlanıyor

TARİF

Öncelikle kuru bamyalarımızı elimizle oycalayarak üzerindeki küçük küçük tüylerin dökülmesini yanlarında bulunan saçakların temizlenmesini sağlıyoruz.
Temizlediğimiz bamyaları kaynar suyun içinde 10 dk. haşlıyoruz haşlarken içine bir çay kaşığı limon tuzu ekliyoruz ki bamyalarımız sünmesin.
Yumuşayan bamyalarımızın suyunu süzüp üzerine soğuk su ilave edip şokluyoruz.
Bamyalarımızın iplerini çıkarıyoruz.
Önce etimizi suyunu çekinceye kadar kavuruyoruz üzerine tereyağını ekleyip incecik doğramış olduğumuz soğanlarımızı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Soğanlarımız kavrulduktan sonra salçalarımızı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam ediyoruz.
Suyumuzu ilave edip bamyalarımızı ekliyoruz. Suyumuz kaynağınca tuzumuzu ilave edip ocağımızın altını kısıp, 30 dk. kısık ateşte pişiriyoruz.
Kıvam alan çorbamıza en son limon tuzunu da ekleyip, 1o dk. daha kaynattıktan sonra ocağımızın altını kapatabiliriz.
Çorbamızın ilk sıcaklığı geçtikten sonra servise sunabiliriz. Bamya sıcak sıcak yenir.

Editör: Haber Merkezi